Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Ціллю роботи органів місцевого самоврядування - є створення сприятливих умов для розвитку малого та середнього підприємництва в місті
AA

Ціллю роботи органів місцевого самоврядування - є створення сприятливих умов для розвитку малого та середнього підприємництва в місті

 На виконання завдань і доручень Президента України, спрямованих на популяризацію та реалізацію соціальних ініціатив щодо забезпечення стабільного розвитку цілісної та ефективної системи підтримки підприємництва та формування сприятливих умов для його подальшого розвитку у місті діє Програма розвитку малого і середнього підприємництва в місті Южноукраїнську на 2013-2014 роки (далі Програма), яка затверджена рішенням Южноукраїнської міської ради від 25.12.2012 №779. Програма є складовою системи заходів програми соціально-економічного розвитку міста. Заходи цієї Програми спрямовані на створення на рівні міста сприятливих організаційно-економічних умов для розвитку підприємництва, збільшення прошарку приватних власників, відкриття нових об’єктів сфери торгівлі та послуг, створення нових робочих місць.

При виконавчому комітеті Южноукраїнської міської ради діє координаційна комісія з питань розвитку підприємництва, до складу якої на паритетних засадах входять підприємці та представники Южноукраїнської міської організації роботодавців, промисловців та підприємців. Засідання зазначеної комісії проводиться відповідно до затвердженого головою комісії плану роботи.

Відділом сприяння підприємництву управління економічного розвитку Южноукраїнської міської ради запроваджено проведення «круглих столів» з підприємцями. Як на засіданні вище зазначеної комісії так і під час проведення «круглих столів» з підприємцями розглядаються питання, які є першочерговими для сталого розвитку підприємництва та щодо проблеми розвитку підприємництва. Суб’єкти підприємницької діяльності самостійно формують питання, які є проблемними для них та потребують вирішення.

Також для суб’єктів господарювання проводяться семінар-наради з залученням представників управлінь та відділів Южноукраїнської міської ради, Южноукраїнської об’єднаної державної податкової інспекції, Южноукраїнського міськрайонного Управління Головного управління Держсанепідслужби у Миколаївській області, Южноукраїнської міської лікарні ветеринарної медицини, Южноукраїнського міського центру зайнятості та інших структур. На цих семінар-нарадах до відома суб’єктів господарювання доводиться інформація щодо змін у діючому законодавстві України, соціальних ініціатив Президента та Уряду України, надаються консультації, рекомендації з питань провадження підприємницької діяльності.

У місті рішенням Южноукраїнської міської ради від 30.05.2013 №928 створено та з 01.06.2013 функціонує Центр надання адміністративних послуг міста Южноукраїнська (далі-Центр), як структурний підрозділ апарату Южноукраїнської міської ради та її виконавчого комітету.

             Складовою частиною Центру є дозвільний центр виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради щодо видачі документів дозвільного характеру, переоформлення, видачі дублікатів, анулювання документів дозвільного характеру, який утворено відповідно до Закону України «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності», який забезпечує надання адміністративних послуг з видачі (переоформлення, видачі дублікатів, анулювання) документів дозвільного характеру у сфері господарської діяльності.

            Центром забезпечується надання адміністративних послуг через адміністратора шляхом його взаємодії із суб’єктами надання адміністративних послуг та суб’єктами звернень.

Представниками суб’єктів надання адміністративних послуг у Центрі є координатори, які беруть участь у роботі Центру згідно з регламентом його роботи.

 У 2013 році запроваджено проведення  щомісяця (у перший вівторок місяця) «телефонної гарячої лінії», яку проводить відділ сприяння підприємництву управління економічного розвитку Южноукраїнської міської ради.

На офіційному сайті міста створено розділ «На допомогу підприємцю», в якому розміщується інформація для підприємців (щодо законодавчих та нормативно-правових актів започаткування та здійснення підприємницької діяльності, проведення семінарів, круглих столів, зустрічей, виставок, ярмарок тощо). Також, інформація для підприємців розміщується в газеті Южноукраїнської міської ради «Контакт» та доводиться до їх відома в телефонному режимі.

Для забезпечення підтримки підприємництва на рівні міста вживаються заходи щодо реалізації державної регуляторної політики, що сприяє формуванню сприятливих нормативно-правових умов для розвитку підприємництва. 

Регуляторні акти Южноукраїнської міської ради приймаються відповідно до Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», Порядку підготовки проектів регуляторних актів (далі - РА) Южноукраїнської міської ради, затвердженого рішенням Южноукраїнської міської ради від 25.10.06 №69.

Робота по підготовці та прийняттю РА планується. Плани діяльності, зміни до них оприлюднюються на сторінках газети Южноукраїнської міської ради «Контакт» та на офіційному сайті  міста.

Повідомлення про оприлюднення проектів РА оприлюднюються на сторінках вищевказаної газети, на офіційному сайті міста Южноукраїнська, самі проекти РА разом з аналізом регуляторного впливу оприлюднюються  на офіційному сайті міста, міській бібліотеці №1 та бібліотеці ПК «Енергетик». Прийняті РА також оприлюднюються на офіційному сайті міста та в газеті Южноукраїнської міської ради «Контакт».

В управлінні економічного розвитку Южноукраїнської міської ради створено реєстр діючих РА. Цей реєстр постійно оновлюється, по мірі прийняття нових РА та втрати чинності діючих. Всього станом на 01.06.2013 у цьому реєстрі знаходилося 44 РА, у тому числі 30 РА – рішення Южноукраїнської міської ради та 14 РА – рішення виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради.

     Процедура прийняття РА надає змогу всім зацікавленим особам, а перш за все підприємцям приймати участь у розробці цих РА, надавати свої зауваження та пропозиції, впливати на доцільність та ефективність прийняття РА.

В місті Южноукраїнську закладено основу оптимальної мережі ринкової інфраструктури, вона стимулює подальший розвиток споживчого ринку в місті. Стабільність економіки міста сприяє сталому розвитку споживчого ринку, спрямованого на поліпшення життєвих умов населення та забезпечення їх якісними товарами та послугами.

Торговельна мережа міста постійно вдосконалюється, розширюється, відкриваються нові об’єкти із застосуванням сучасних технологій та методів обслуговування.

За 2012 рік обсяг роздрібної торгівлі з урахуванням економічних результатів діяльності фізичних осіб – підприємців по місту склав 694,6 млн. грн., що на 22,1% більше (у порівняних цінах), ніж у 2011 році.

У розрахунку на одну особу населення міста роздрібний товарооборот за 2012 рік склав 17,1 тис. грн., який збільшився у порівнянні з 2011 роком на 2,9 тис. грн.

На території  міста Южноукраїнська розміщено біля 70 об’єктів роздрібної торгівлі з продажу продовольчих товарів (у т.ч. великі магазини: магазини «Продукти -160», «Продукти – 233» ТОВ «АТБ-МАРКЕТ», магазин «Копійка» ТОВ «Торговий дім «Копійка - Р», магазин «Сільпо» ТОВ «ФУЗЗІ-ФУД», магазин «Жемчужина» ТОВ «Фаворит», магазин «Щедрий кошик» фізичної особи-підприємця Черкас С.Ф.) та два змішаних ринка (КП «Критий ринок м. Южноукраїнська», ТОВ «Южноукраїнський ринок»). Також, біля 200 магазинів з продажу непродовольчих товарів, 46 об’єктів ресторанного господарства, 176 об’єкти сфери послуг, 7 АЗС та АГЗС, 2 кінотеатри.

На сьогоднішній день в місті створені сприятливі умови для розвитку сфери торгівлі, ресторанного господарства та послуг (виділяються в оренду приміщення комунальної власності, виділяються в користування земельні ділянки). 

Читайте також

Перелік вакантних посад, наявні в м.Южноукраїнську станом на 29.07.2024

Южноукраїнський відділ Вознесенської філії Миколаївського обласного центру зайнятості

Южноукраїнський відділ Вознесенської філії Миколаївського обласного центру зайнятості надає перел...

Потужність дози радіоактивного випромінення на території Южноукраїнської міської територіальної громади станом на 29.07.2024

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Станом на 29 липня 2024 року потужність дози на території Южноукраїнської міської територіальної...

До відома жителів громади

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

На офіційний сайт міста Южноукраїнська надійшла електронна петиція від громадянки Кирилової І.І...