Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Заняття фізичною культурою і спортом
AA

Заняття фізичною культурою і спортом

На виконання та реалізацію соціальних ініціатив Президента України 22 червня 2013 року діти ДНЗ №2 3,6,8, ЦРД «Гармонія» разом зі своїми батьками візьмуть участь у легкоатлетичному пробігу, присвяченому Всеукраїнському Олімпійському дню, який проводиться з метою популяризації фізичної культури, спорту, олімпійського руху та пропагування здорового способу життя.

 Педагоги ДНЗ №2, 3,6,8, ЦРД «Гармонія» залучають дошкільників до занять фізичною культурою і спортом , популяризують здоровий спосіб життя. Освітньо – виховний процес спрямовують на формування в дошкільників мотивації до здорового способу життя.
Фізкультурно – оздоровча робота у ДНЗ включає такі складові:
- фізкультурні заняття;
- ранкова гімнастика;
- гігієнічна гімнастика;
- фізкультхвилинки»;
- фізкультпаузи;
- загартувальні процедури;
- дитячий туризм;
- спортивні розваги;
- рухливі ігри ; 
- фізкультурні свята «Веселі старти»;
- Дні здоров’я;
- «Перші кроки»;
- «Олімпійський тиждень»;
- заняття та розваги у басейні;
- самостійна рухова діяльність.
Літо – найяскравіша та найцікавіша пора року для дітей, і тижні фізкультури допомагають у цікавій формі організувати оздоровчий період.
Заняття з різних розділів програми розвитку дитини «Я у Світі» та «Впевнений старт» допомагають вихователям ДНЗ №2,3,6,8, ЦРД «Гармонія» закріплювати, повторювати, удосконалювати і розвивати рухові уміння та якості дитини. Такий вид роботи по ознайомленню з навколишнім як трудова справа дає можливість розвивати у дітей різні групи м’язів, фізичну витривалість, дидактичні ігри з різних розділів програми - розвивати та закріплювати швидкість реакції, вміння виконувати рух спільно з іншою дитиною.
У літній період педагоги ДНЗ широко використовують прогулянки – походи за межі закладу в парк до водойми. При проведенні таких походів основним завданням є завдання розвитку фізичної витривалості, оздоровлення дітей, вдосконалення рухових навичок у поєднанні з пізнавальним та краєзнавчим матеріалом.
Під час проведення щоденних прогулянок самостійна рухова діяльність використовується як форма активізації рухового режиму. Вона урізноманітнюється атрибутами, предметами, спортивним інвентарем. Проведення зазначеного виду роботи від вихователя вимагає такої ж ретельної підготовки, як і до організованих занять. Спостереження за самостійною руховою діяльністю дітей дає уявлення про обсяг їх знань, рухових умінь та навичок.
Рухливі ігри проводяться відповідно до програмового переліку назв та різних видів діяльності( сюжетних, безсюжетних, змагального та естафетного характеру, атракціони, спортивні ігри, забави, ігри з елементами спортивних вправ).
Фізкультурні свята проводяться 3 рази на рік, вони носять цікавий розважальний масовий характер, обов’язково костюмовані, з використанням атрибутів, призів. Такі свята дуже подобаються дошкільникам насамперед тому, що об’єднують їх спільними переживаннями, дарують відчуття емоційного задоволення. Головне, що фізкультурні свята допомагають формувати бажання бути сильними, спритними, витривалими, займатися спортом. Фізкультурні свята сприяють популяризації фізкультури серед дітей, батьків та громадськості.
Спортивні розваги проводяться за планом інструктора з фізичної культури 1 раз на місяць у групах дошкільного віку.
Щомісяця у кожній віковій групі організовуються Дні здоров`я. Під час проведення Дня здоров’я різними формами фізичного виховання охоплюються усі діти групи. У цей день забезпечується максимальне перебування дітей на свіжому повітрі, всі заняття, крім фізкультурного, в цей день не проводяться. При проведенні Днів здоров’я перед педагогами ставиться завдання об’єднати всі види роботи з фізичного виховання однією цікавою темою, щоб цей день став для дітей закладу однією захоплюючою пригодою, казкою чи історією.
Тижні фізкультури та Олімпійські тижні плануються та проводяться у ДНЗ під час літніх канікул за тим же принципом, що і Дні здоров’я.
Проведення Тижнів цивільної оборони, Тижнів безпеки, наприклад, неможливе без спортивних розваг, рухливих ігор, фізичних вправ, що носять завдання з охорони життя та здоров’я дітей.
Музичні заняття і розваги, зазвичай, проводяться у поєднанні форм роботи з музичного та фізичного виховання.
Фізкультурно –оздоровча робота у закладах здійснюється у тісній взаємодії педагогів з родинами вихованців, батьки - є активними учасниками освітньо –виховного процесу. 
У ЦРД «Гармонія» до Всесвітнього Дня сім’ї проведено свято «Тато, мама і дитина – спортивна родина!», в якому взяли участь вихованці та батьки середніх груп №№ 22, 23, організовано туристичний похід на берег Південного Бугу «У пошуках піратських скарбів». 
Робота з даного питання сприяє зміцненню сім`ї, емоційному зближенню дорослих і дітей, об’єднує зусилля педагогів, медиків та батьків у справі фізичного здоров’я дітей та формування здорового способу життя.
Спільні дії дорослих та дітей об’єднують їх спільними переживаннями, створюють атмосферу піднесеності, дружелюбності, взаємоповаги та доброзичливості.

ДНЗ № 2:

ДНЗ № 3:

ДНЗ № 6:

ДНЗ № 8:

Центр розвитку дитини "Гармонія":

 

 

Читайте також

Перелік вакантних посад, наявні в м.Южноукраїнську станом на 29.07.2024

Южноукраїнський відділ Вознесенської філії Миколаївського обласного центру зайнятості

Южноукраїнський відділ Вознесенської філії Миколаївського обласного центру зайнятості надає перел...

Потужність дози радіоактивного випромінення на території Южноукраїнської міської територіальної громади станом на 29.07.2024

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Станом на 29 липня 2024 року потужність дози на території Южноукраїнської міської територіальної...

До відома жителів громади

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

На офіційний сайт міста Южноукраїнська надійшла електронна петиція від громадянки Кирилової І.І...