Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Профілактична робота
AA

Профілактична робота

Згідно Статті 164 Кримінально-виконавчого Кодексу України, Інструкції «Про порядок виконання покарань, не пов'язаних з позбавленням волі, та здійснення контролю щодо осіб, засуджених до таких покарань» кримінально-виконавча інспекція веде персональний  облік засуджених  осіб  протягом іспитового строку.  На підставі ст.13 Кримінально-виконавчого Кодексу України кримінально-виконавча інспекція здійснює контроль за поведінкою  осіб,   звільнених   від   відбування   покарання   з випробуванням.

Особливу увагу в Україні приділяють дітям, так як це майбутнє нашої країни. Є діти, які в своєму житті  опиняються в складних життєвих ситуаціях та скоюють кримінальні правопорушення, і завданням держави в особі державних органів, служб, центрів, є допомога таким дітям стати на шлях виправлення.    

Станом на 11.06.2013 року на обліку в КВІ м. Южноукраїнська перебуває 5 засуджених дітей, звільнених від відбування покарання з випробуванням.

Іспитовий  строк  неповнолітнім встановлюється  тривалістю від одного до двох років.

З дітьми у присутності батьків або осіб, що їх замінюють, проводиться індивідуально-профілактична робота з метою забезпечення  виконання покладених  на  них судом обов'язків, належної поведінки в громадських місцях та за місцем проживання, а особлива увага приділяється  виправленню та попередженню  вчинення  нових  злочинів  в період іспитового строку.

Роз’яснюються правові наслідки:

-         невиконання обов'язків, покладених  на  засуджених судом;

-         наслідки за систематичне порушення громадського порядку;

-          застосування стягнення у виді письмового попередження;

-         правові наслідки скоєння злочину в період іспитового строку.

До цієї роботи залучаються Служба у справах дітей; Южноукраїнський міський центр соціальних служб для сім′ї, дітей та молоді; відділ кримінальної міліції у справах дітей ЮУ МВ УМВС, з якими проводяться спільні наради, круглі столи, для вирішення життєвих проблем дітей та попередження повторної злочинності.

07.06.2013 в приміщенні КВІ м. Южноукраїнська  фахівцем із соціальної  роботи Южноукраїнського міського центру соціальних служб для сім′ї, дітей та молоді  були проведені різні психологічні тести, методики і вправи на впізнання своєї особистості, шляхи її розвитку і вдосконалення, та про  здоровий спосіб життя. Також працівниками кримінально-виконавчої інспекції проводились профілактично-виховні бесіди, спрямовані на попередження дитячої злочинності,   роз’яснювались правові наслідки скоєння адміністративних правопорушень,   наслідки скоєння кримінального правопорушення в період іспитового строку. За згодою батьків неповнолітнім було продемонстровано  фільм «Зона особливої уваги» про перебування неповнолітніх у виховних колоніях.  

Сподіваємося, що проведена із засудженими неповнолітніми робота не буде марною та вбереже дітей від кримінального майбутнього.

 

Читайте також

Перелік вакантних посад, наявні в м.Южноукраїнську станом на 29.07.2024

Южноукраїнський відділ Вознесенської філії Миколаївського обласного центру зайнятості

Южноукраїнський відділ Вознесенської філії Миколаївського обласного центру зайнятості надає перел...

Потужність дози радіоактивного випромінення на території Южноукраїнської міської територіальної громади станом на 29.07.2024

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Станом на 29 липня 2024 року потужність дози на території Южноукраїнської міської територіальної...

До відома жителів громади

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

На офіційний сайт міста Южноукраїнська надійшла електронна петиція від громадянки Кирилової І.І...