Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Профілактична робота
AA

Профілактична робота

Згідно Статті 164 Кримінально-виконавчого Кодексу України, Інструкції «Про порядок виконання покарань, не пов'язаних з позбавленням волі, та здійснення контролю щодо осіб, засуджених до таких покарань» кримінально-виконавча інспекція веде персональний  облік засуджених  осіб  протягом іспитового строку.  На підставі ст.13 Кримінально-виконавчого Кодексу України кримінально-виконавча інспекція здійснює контроль за поведінкою  осіб,   звільнених   від   відбування   покарання   з випробуванням.

Особливу увагу в Україні приділяють дітям, так як це майбутнє нашої країни. Є діти, які в своєму житті  опиняються в складних життєвих ситуаціях та скоюють кримінальні правопорушення, і завданням держави в особі державних органів, служб, центрів, є допомога таким дітям стати на шлях виправлення.    

Станом на 11.06.2013 року на обліку в КВІ м. Южноукраїнська перебуває 5 засуджених дітей, звільнених від відбування покарання з випробуванням.

Іспитовий  строк  неповнолітнім встановлюється  тривалістю від одного до двох років.

З дітьми у присутності батьків або осіб, що їх замінюють, проводиться індивідуально-профілактична робота з метою забезпечення  виконання покладених  на  них судом обов'язків, належної поведінки в громадських місцях та за місцем проживання, а особлива увага приділяється  виправленню та попередженню  вчинення  нових  злочинів  в період іспитового строку.

Роз’яснюються правові наслідки:

-         невиконання обов'язків, покладених  на  засуджених судом;

-         наслідки за систематичне порушення громадського порядку;

-          застосування стягнення у виді письмового попередження;

-         правові наслідки скоєння злочину в період іспитового строку.

До цієї роботи залучаються Служба у справах дітей; Южноукраїнський міський центр соціальних служб для сім′ї, дітей та молоді; відділ кримінальної міліції у справах дітей ЮУ МВ УМВС, з якими проводяться спільні наради, круглі столи, для вирішення життєвих проблем дітей та попередження повторної злочинності.

07.06.2013 в приміщенні КВІ м. Южноукраїнська  фахівцем із соціальної  роботи Южноукраїнського міського центру соціальних служб для сім′ї, дітей та молоді  були проведені різні психологічні тести, методики і вправи на впізнання своєї особистості, шляхи її розвитку і вдосконалення, та про  здоровий спосіб життя. Також працівниками кримінально-виконавчої інспекції проводились профілактично-виховні бесіди, спрямовані на попередження дитячої злочинності,   роз’яснювались правові наслідки скоєння адміністративних правопорушень,   наслідки скоєння кримінального правопорушення в період іспитового строку. За згодою батьків неповнолітнім було продемонстровано  фільм «Зона особливої уваги» про перебування неповнолітніх у виховних колоніях.  

Сподіваємося, що проведена із засудженими неповнолітніми робота не буде марною та вбереже дітей від кримінального майбутнього.

 

Читайте також

Видача благодійної допомоги сім'ям з дітками до трьох років

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

Видача благодійної допомоги сім'ям з дітками до трьох років, які зареєстровані в Южноукраїнсь...

Адміністративні та кримінальні правопорушення, вчинені на території Южноукраїнської МТГ з 06 по 12 травня 2024 року

Відділення поліції № 3 Вознесенського районного управління поліції

6 травня о 12:38 надійшло повідомлення зі служби 102 про те, що у будинку № 54 по вул. Європейській...

Інформація про надходження та використання бюджетних коштів Южноукраїнської міської територіальної громади за період з 10.05.2024 по 16.05.2024

Фінансове управління Южноукраїнської міської ради

За відповідний період до бюджету громади надійшло доходів в сумі19 364,8 тис. грн., із них:...

До уваги військовозобов’язаних осіб – мешканців Южноукраїнської міської територіальної громади та внутрішньо-переміщених осіб!

Центр надання адміністративних послуг міста Южноукраїнська

У зв’язку із набранням чинності з 18.05.2024 Закону України «Про внесення змін до деяких...