Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Відділення соціально-медичних послуг
AA

Відділення соціально-медичних послуг

У місті Южноукраїнську на протязі 20-ти років працює відділення соціально-медичних послу г (далі -  відділення), яке є підрозділом комунального закладу “Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м.Южноукраїнська.”

Відділення призначене для надання комплексу соціально-медичних послуг для громадян похилого віку та інвалідів, це - організація консультацій щодо запобігання виникненню та розвитку можливих органічних розладів особи, підтримка її здоров’я, здійснення профілактичних лікувально-оздоровчих заходів (масаж, ін’єкції, електропроцедури, послуги ліжком “Нуга Бест” та турманієвим матом), інформування та консультування з питань соціальної реабілітації, психологічне консультування, навчання самозбереженню, навчання життєвим навичкам, навчання соціальному спілкуванню, навчання навичкам проведення дозвілля, відпочинку, фізичної культури та спорту.

Відділення обслуговує громадян незалежно від їх сімейного стану. Одинокі громадяни обслуговуються безкоштовно. Також від оплати за соціально-медичні послуги у відділенні можуть бути звільнені учасники бойових дій та інваліди Великої Вітчизняної війни. Інші громадяни похилого віку та інваліди отримують послуги за соціальними тарифами.

Крім того, відпочивальники забезпечені безкоштовним триразовим харчуванням.

У відділенні також створено умови для комфортного перебування людей похилого віку. Вони мають змогу багато спілкуватися, чого дехто з них позбавлений у силу життєвих обставин. Тому що певна частина їх – це батьки южноукраїнців, які народилися і жили в різних місцевостях, а на новому місці проживання коло їх спілкування є обмеженим. У відділенні ці люди знаходять собі друзів, інколи – навіть коханих.

Працівниками відділення завжди організовується дозвілля підопічних. Це виступи з концертними програмами учнів шкіл міста, художніх колективів міського будинку культури; засідання любителів поезії і організація виставок робіт рукодільниць, які відпочивають у відділенні; лекції та бесіди з лікарем щодо профілактики та лікування різних хвороб; лекції з питань надання різних видів пільг і допомог управлінням праці та соціального захисту населення і територіальним центром; лекції з пожежної безпеки; зустрічі з представниками комунальних підприємств “Житлово-експлуатаційне об’єднання” та “Теплопостачання та водо-каналізаційне господарство”; обговорення статей газет та журналів, телепередач; прогулянки у парку, що знаходиться поряд з відділенням. Тобто в “Турботі” лікують не тільки тіло, але й душу.

Бажаючих відпочити та оздоровитися у відділенні соціально-медичних послуг комунального закладу ”Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м.Южноукраїнська” завжди багато. Громадяни похилого віку та інваліди записуються за півроку на перебування у відділенні. Хіба вдруге, втретє людина прийде туди, де їй не сподобалося, де вона почувала себе не комфортно? А в нашій „Турботі” багато людей відпочивають щорічно по 10 років поспіль.

У відділенні  з початку 2013 року було надано реабілітаційних послуг 125 особам, а саме:

-         з масажу – 52 особи;

-         електропроцедур – 93 особи;

-         вимірювання тиску – 225 осіб;

-         ЛФК – 40 осіб;

-         інє'кцій – 5 осіб;

-         разові послуги (вимірювання тиску, інєкції, електропроцедури) – 3 особи;

-         гаряче харчування малозабезпечених громадян – 26 осіб.

За 5 місяців було проведено 33 лекції та бесіди. Проведено 5 концертів за участю дитячих колективів гімназії, ЗОШ №1-4 та ЦДЮТ, школа мистецтв.

ЛАСКАВО ПРОСИМО НА ВІДПОЧИНОК ДО ВІДДІЛЕННЯ!

 

 

Читайте також

День хіміка

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

Професійне свято працівників хімічної та нафтохімічної промисловостей України відзначається щорічно...

Перелік вакантних посад, наявні в м.Южноукраїнську станом на 27.05.2024

Южноукраїнський відділ Вознесенської філії Миколаївського обласного центру зайнятості

Южноукраїнський відділ Вознесенської філії Миколаївського обласного центру зайнятості надає перел...

До уваги батьків багатодітних сімей Южноукраїнської міської територіальної громади!

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради, зв’язку з початком робо...

Потужність дози радіоактивного випромінення на території Южноукраїнської міської територіальної громади станом на 27.05.2024

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

  Станом на 27 травня 2024 року потужність дози на території Южноукраїнської міської тери...

До 500 тисяч грн на власну справу та працевлаштування: на яку підтримку можуть розраховувати ВПО

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

ВПО можуть отримати професійне навчання та працевлаштування, а також гранти на відкриття власної спр...

Інформація про надходження та використання бюджетних коштів Южноукраїнської міської територіальної громади за період з 17.05.2024 по 23.05.2024 року

Фінансове управління Южноукраїнської міської ради

  За відповідний період до бюджету громади  надійшло доходів в сумі  17 785,2...