Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Про хід весняної призовної кампанії
AA

Про хід весняної призовної кампанії

1 квітня 2013 року розпочалася весняна призовна кампанія, яка триватиме до 31 травня 2013 року. Призову на строкову військову службу підлягають усі громадяни призовного віку (1988 - 1995 років народження), які не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу. Виконуючий обов’язки військового комісара Южноукраїнсько-Арбузинського об’єднаного міського військового комісаріату повідомив, що на призовну комісію у квітні - травні 2013 року викликалось 367 призовників, з них з’явилось 189, що становить 51 %. Неявка складає 49 %.

Згідно з п. 1 ст. 15 Закону України «Про військовий обов’язок  і військову службу» на строкову військову службу в мирний час призиваються придатні для цього за станом здоров'я громадяни України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 18 років, та старші особи, які не досягли 25-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу.

Призовники, які не з’явилися за повісткою до військового комісаріату  несуть відповідальність згідно з ст. 210 Кодексу України про адміністративні правопорушення,  що тягне за собою накладення штрафу від п'яти до семи неоподатковуваних мінімумів  доходів громадян.

В разі ухилення від призову на строкову військову службу стаття 335 Кримінального кодексу України передбачає обмеження волі на строк до трьох років.

Южноукраїнсько-Арбузинський об’єднаний міський військовий комісаріат та міська призовна дільниця знаходяться за адресою:

вул. Паркова, 5 (1-й та 3-й поверхи),

графік роботи з понеділка по п’ятницю з 8.00 -17.00, перерва з 13.00 - 14.00.

Всім призовникам  1988 - 1995 років народження, які на даний час ще не отримали повістку, необхідно терміново прибути до Южноукраїнсько-Арбузинського об’єднаного міського військового комісаріату.

 

Читайте також

Потужність дози радіоактивного випромінення на території Южноукраїнської міської територіальної громади станом на 06.05.2024

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Станом на 06травня 2024 року потужність дози на території Южноукраїнської міської територіальної...

До уваги жителів громади!

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Цієї неділі Україна вже втретє святкуватиме Великдень під час повномасштабної війни. Зазвичай, в цей...

Хвилинка доброти та допомоги

Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

Напередодні світлого свята Великодня  управління охорони здоров’я Южноукраїнської місь...