Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Соціальний захист дітей з особливими потребами
AA

Соціальний захист дітей з особливими потребами

Для підтримки та отримання допомоги в Южноукраїнському міському центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (далі –Центр) батькам НЕОБХІДНО: звернутися до Центру.

 Фахівці із соціальної роботи Центру відвідають вашу сім’ю за місцем проживання та проведуть соціальне інспектування з метою визначення основних проблем й потреб сім’ї та дитини.

У межах роботи із фахівцями Центру та соціального супроводу сім’я, яка виховує дитину з особливими потребами та сама дитина може отримати психологічну підтримку, соціально-педагогічну, соціально-медичну, правову та соціально – економічну допомогу; прийняти участь в інформаційно-просвітницьких заходах.

Соціально – психологічна підтримка передбачає надання послуг, спрямованих на розвиток комунікативних навичок, підвищення мотивації до активного способу життя, профілактику негативних емоційних станів, формування впевненості в собі та позитивної самооцінки, тощо.

Соціально-педагогічна допомога передбачає надання послуг, спрямованих на формування у батьків навичок по догляду та вихованню дітей, підготовку дитини до перебування в організованому дитячому колективі, набуття навичок планування та усвідомленого ставлення до власного майбутнього, планування сім’ї, підготовку до самостійного життя, формування свідомого ставлення до підтримки власного здоров’я та здорового способу життя, надання батькам, або членам сімей інформації про особливості психофізіологічного розвитку дитини з функціональними обмеженнями, її особливі потреби, надання допомоги у влаштуванні дитини з функціональними обмеженнями в дошкільні, освітні та позашкільні заклади, тощо.

Соціально-медична допомога передбачає надання консультацій щодо збереження, підтримки та охорони здоров'я, надання допомоги у залученні до лікувально-оздоровчих, реабілітаційних заходів, тощо.

Правова допомога передбачає консультування з питань трудового, житлового, цивільного, сімейного законодавства України, прав та пільг, передбачених законодавством для осіб з функціональними обмеженнями, підвищення здатності отримувачів послуг до самостійного відстоювання власного права та інтересів при зверненні до державних установ та організацій, захист прав та інтересів отримувача послуг тощо.

Соціально-економічна допомога містить у собі сприяння у задоволенні матеріальних потреб отримувачів послуг, обумовлених інвалідністю у формі надання натуральної чи грошової допомоги, а також допомоги у вигляді одноразових компенсацій, залучення коштів благодійних фондів, недержавних організацій, меценатів для лікування, оздоровлення, забезпечення необхідними реабілітаційними засобами, тощо.

Також в Центрі ви отримаєте інформацію про організацію та проведення фестивалів, конкурсів для отримувачів послуг; в т.ч. фестивалю “Повір у себе, і в тебе повірять інші”, проведення просвітницьких курсів, клубів спілкування, тощо для батьків.

Читайте також

Потужність дози радіоактивного випромінення на території Южноукраїнської міської територіальної громади станом на 06.05.2024

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Станом на 06травня 2024 року потужність дози на території Южноукраїнської міської територіальної...

До уваги жителів громади!

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Цієї неділі Україна вже втретє святкуватиме Великдень під час повномасштабної війни. Зазвичай, в цей...

Хвилинка доброти та допомоги

Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

Напередодні світлого свята Великодня  управління охорони здоров’я Южноукраїнської місь...