Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Задекларуй доходи сам та нагадай про декларування товаришу!
AA

Задекларуй доходи сам та нагадай про декларування товаришу!

 Саме під таким девізом проходить кампанія декларування у місті Южноукраїнську. Враховуючи те, що час минає дуже швидко і 30 квітня 2013 року – це останній день подачі декларації про майновий стан і доходи громадян, отримані в 2012 році.  За неподання або несвоєчасне подання декларації фізичними особами передбачена відповідальність.

На сьогоднішній день подано  140 декларацій. Зокрема, жителі звітували про доходи, які отримали від індивідуальної обробки земельного паю – 6 громадян на суму –   19,4 тис. грн.,  здачі в оренду нерухомого майна 5 декларацій, сума доходу згідно яких склала 66,8 тис. грн., від успадкованого чи отриманого в дарунок майна 31 громадян задекларував 1645,6 тис.грн.

Разом з тим звертаємо увагу на те, що громадяни, які систематично здійснюють діяльність, яка передбачає отримання доходу, повинні зареєструватись як суб’єкт підприємницької діяльності. А отримання громадянами доходу від несистематичної діяльності та не від податкових агентів, передбачає декларування доходів за підсумками звітного податкового року.

Такою категорією громадян декларуються доходи отримані від: будівництва та ремонту житла, пахоти городів, пробивання свердловин, надання послуг транспортними засобами по автомобільному перевезенню, по ремонту та технічному обслуговуванню транспортних засобів, посередницькі послуги, дохід від риборозведення, бухгалтерських послуг, надання домогосподарських послуг, дохід від здавання в найм нерухомого майна, житла, музичного супроводу свят, послуги няні та інше.

Громадяни, які на протязі 2012 року отримали спадщину або майно у дарунок від громадян, які не є членами сім’ї першого ступеня споріднення (членами сім’ї фізичної особи першого ступеня споріднення вважаються її батьки та батьки її чоловіка або дружини, її чоловік або дружина, діти як такої фізичної особи, так і її чоловіка або дружини, у тому числі усиновлені ними діти. Інші члени сім’ї фізичної особи вважаються такими, що мають другий ступінь споріднення) повинні звернутися до Южноукраїнської податкової інспекції завчасно для визначення податкового зобов’язання.

Довідки можна отримати за телефонами 2-76-53 та 2-58-24. 

 

Читайте також

Потужність дози радіоактивного випромінення на території Южноукраїнської міської територіальної громади станом на 06.05.2024

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Станом на 06травня 2024 року потужність дози на території Южноукраїнської міської територіальної...

До уваги жителів громади!

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Цієї неділі Україна вже втретє святкуватиме Великдень під час повномасштабної війни. Зазвичай, в цей...

Хвилинка доброти та допомоги

Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

Напередодні світлого свята Великодня  управління охорони здоров’я Южноукраїнської місь...