Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | До відома суб’єктів господарювання та громадян!
AA

До відома суб’єктів господарювання та громадян!

З 1 січня 2015 року набирає чинності вимога ст. 33 Закону України «Про безпечність та якість харчових продуктів», згідно з якою забороняється здійснювати забій парнокопитних та інших копитних, а також забій свійської птиці та кролів в обсягах, що перевищують 5 голів на день, не на бойні, що має експлуатаційний дозвіл і зареєстрована ветеринарною службою. Крім того, відповідно до ст. 55 вищевказаного закону з 1 січня 2015 року забороняється реалізація та обіг туш парнокопитних та інших копитних подвірного забою на ринках.

            Державним департаментом ветеринарної медицини України затверджено «Ветеринарно-санітарні правила для боєнь, забійно-санітарних пунктів господарств та подвірного забою тварин» (далі – Правила), якими передбачається поступовий перехід від подвірного забою тварин до більш цивілізованого та якісного, який має здійснюватись лише на забійних підприємствах. Правила є обов’язковими для виконання установами, організаціями, підприємствами незалежно від форми власності, суб’єктами підприємницької діяльності, фізичними особами-власниками тварин., які здійснюють діяльність у сфері обігу продукції тваринного походження. Це сприятиме раціональному і повному використанню продуктів забою тварин, охороні довкілля, підвищенню рівня проведення передзабійного огляду тварин та післязабійної ветеринарно-санітарної експертизи продуктів забою, буде профілактувати особливо небезпечні захворювання в тому числі спільні для людей і тварин.

            На сьогоднішній день, у зв’язку з необхідністю практичного впровадження вищевказаного закону, важливим є питання будівництва забійних пунктів із залученням зацікавлених юридичних та фізичних осіб.

            З пропозиціями з питання будівництва забійних пунктів звертатися до виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради.

 

Читайте також

Чисте довкілля – запорука здорового способу життя

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

В рамках проведення загального екологічного місячника по прибиранню та благоустрою території Южноукр...