Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Загальноосвітні навчальні заклади міста Южноукраїнська
AA

Загальноосвітні навчальні заклади міста Южноукраїнська

        Найважливішою ланкою в системі формування інтелектуального потенціалу суспільства є загальна середня освіта. Відповідно до Конституції України вона є обов’язковою для всіх громадян незалежно від віку, статі, матеріального становища тощо.

Відділ статистики у місті Южноукраїнську повідомляє, що на початку 2012/13 навчального року у місті функціонувало п’ять денних загальноосвітніх навчальних закладів, у тому числі – гімназія, у якій надається можливість більш поглиблено вивчати окремі предмети. У зазначених закладах навчається 3561 учень, що на 229 учнів менше ніж на початок 2011/12 навчального року. Навчально-виховний процес забезпечують 326 вчителів.

В денних загальноосвітніх навчальних закладах 95,1% учнів навчаються українською мовою, 4,9% – російською. Заняття проводяться у одну зміну.

Для зручності батьків і дітей при школах створено 11 груп подовженого дня, в яких перебуває 330 учнів перших четвертих класів.

На початку 2012/13 навчального року в денних загальноосвітніх навчальних закладах навчалося 70 учнів з числа потерпілих внаслідок аварії на ЧАЕС та 40 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.

Для осіб, які не мають можливості навчатися вдень, функціонують класи з вечірньою формою навчання, в яких навчається 42 учня.

У 2012 році атестат про повну загальну середню освіту отримали 397 учнів, із них 387 денної форми навчання та 10 вечірньої.      

 

Читайте також

Прибираємо громаду разом

Управління освіти Южноукраїнської міської ради імені Бориса Грінченка

  Відповідно до Розпорядження міського голови від 15.04.2024 року №110-р «Про проведен...

Потужність дози радіоактивного випромінення на території Южноукраїнської міської територіальної громади станом на 02.05.2024

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

  Станом на 02 травня 2024 року потужність дози на території Южноукраїнської міської тери...

Зарахування до страхового стажу періоду догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку для розрахунку страхової виплати у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності

Головне управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області

Відповідно до частини 1 статті 14 Закону України “Про загальнообов’язкове державне соціа...