Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Засідання Університету правових знань у КЗ «Міська бібліотека для дітей»
AA

Засідання Університету правових знань у КЗ «Міська бібліотека для дітей»

Соціальна справедливість є основним принципом мирного та успішного життя як безпосередньо в самих країнах, так і відносинах між ними, її не можна досягнути в умовах масових порушень прав і основних свобод людини. Тільки широкомасштабне і стійке економічне зростання є необхідною умовою забезпечення соціального розвитку і соціальної справедливості.

Світова фінансова криза, політична нестабільність породили серйозні ризики для подальшого прогресивного розвитку української економіки і суспільства в цілому. Стрімко знижується рівень і якість життя населення країни, зростає соціальна напруга та невпевненість у завтрашньому дні. Розпочаті Урядом соціально-економічні реформи, зокрема адміністративна, податково-бюджетна, пенсійна, поки що не позначилися на відчутному покращенні життя та добробуту населення.

 Особливе занепокоєння профспілок викликає зростаюча соціально-економічна нерівність і поширення бідності в суспільстві, що пов'язано з нерівномірним розподілом здобутків від економічного зростання, погіршенням умов існування окремих вразливих груп населення, молоді, відсутністю справедливості в політиці перерозподілу доходів. В умовах розгортання другої хвилі фінансової кризи, дестабілізації цінової ситуації на ринку енергоресурсів та продовольства виникає реальна загроза подальшого посилення цих негативних процесів.

Це вимагає від профспілок посилення уваги та конкретних дій у напрямку стабілізації соціально-економічної ситуації в країні та усунення нерівності шляхом запровадження прогресивного оподаткування доходів, ефективної системи соціальної підтримки та поширення вільного доступу до послуг соціальної сфери, насамперед до якісної освіти, охорони здоров'я. Важливим стимулюючим фактором сталого економічного зростання та пом'якшення нерівності має стати також продуктивна зайнятість та справедливий гарантований дохід, дотримання міжнародних трудових норм.

У зв'язку з цим у комунальному закладі «Міська бібліотека для дітей» пройшло засідання Університету правових знань на тему: «Справедливость без мудрости значит много, мудрость без справедливости не значит ничего».
 

Справедливость — это машина, которая после того, как ей дали первоначальный старт, действует сама по себе. (Голсуорси Д)

 

Читайте також

Відбулося засідання тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

02.05.2024 року в залі засідань виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради, під головува...

Екологічна акція

Южноукраїнський міський центр соціальних служб

  02 травня 2024 року колектив Южноукраїнського міського центру соціальних служб долучи...

Вічна пам’ять Герою...

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Знову сумна звістка сколихнула Южноукраїнську територіальну громаду. 30.04.2024 помер мешканець нашо...

До уваги військовослужбовців!

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради інформує.   10.04.2...