Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Управлінням молоді, спорту та культури розроблений проект чотирьох туристичних маршрутів
AA

Управлінням молоді, спорту та культури розроблений проект чотирьох туристичних маршрутів

 Управлінням молоді, спорту та культури розроблений проект чотирьох туристичних маршрутів, а саме: 

- «Шляхами козацтва» - автобусний тематичний маршрут,  який представлений для знайомства екскурсантів з минулим нашого міста,  пов’язаним з козацтвом.  Маршрут охоплює такі визначні місця, як  гора «Пугач», музейний комплекс «Козацької слави та військової техніки», наскальні барельєфи «Козак Мамай та Покрова Пресвятої Богородиці».

- «Пам’ятки вогненних років»  з відвідуванням с. Богданівки.  Маршрут розроблений для  військово-патріотичного виховання молоді та дітей . В ньому розповідається про події, що проходили на території нашого регіону під час Великої Вітчизняної війни.  Головна експозиція починається з меморіального комплексу, де увіковічені пам’ять воїнів, загиблих за честь, свободу і незалежність нашої Держави у Великій Вітчизняній  війні. Охоплює такі визначні місця, як музей «Козацької слави та військової техніки» з його постійно діючою експозицією « 1418 днів подвигу та слави», де розповідається про події Великої вітчизняної війни, відвідування пам’ятки страшного геноциду, що у с. Богданівка.

-  «Подорож у минуле».  Маршрут розрахований на охоплення історичних фактів від періоду заснування  міста  та до його сучасності, а також історії будування АЕС, як підтвердження статусу міста супутника АЕС.  Екскурсія охоплює такі визначні місця як: «Парк сучасних скульптур», храм «Христа Спасителя»,  музей військової техніки під відкритим небом, оглядовий майданчик АЕС, відвідування гори «Пугач».

- «Енергокомплекси».  Маршрут  представлений на підкреслення Южноукраїнського енергетичного комплексу, як єдиного підприємства в Україні, з використанням гідроакумулюючих потужностей, а також водних ресурсів ріки Південний Буг.  Комплекс об’єднує Южно-Українську АЕС, Олександрівську ГЕС і Ташлицьку ГАЕС. Використовуються оглядові майданчики усіх енергокомплексів.

В  рамках прогулянкових  майданчиків,  які будуть  проводитися  в місті для дітей з 1 по 22 червня, планується провести екскурсійний огляд даних маршрутів з метою вдосконалення для подальшого застосування та їх затвердження.

Читайте також

Заняття в літньому таборі "Лісова мавка"

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

Сьогодні заняття було присвячено цікавій темі тотемів"Природні тотемі - особливо тварини - є си...

В Южноукраїнському історичному музеї відбулося відкриття виставки науково-допоміжного матеріалу «Державність, виборена поколіннями» до Дня Української Державності

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

В Южноукраїнському історичному музеї відбулося відкриття виставки науково-допоміжного матеріалу &laq...

До уваги внутрішньо переміщених осіб, які зареєстровані в Южноукраїнській міській територіальній громади!

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

Благодійний фонд «Берегиня Південь» на наступному тижні, а саме: 24.07. та 26.07.2024 з...

Психологічне заняття у відділенні оздоровчо-реабілітаційних послуг

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

Знайомилися з поняттям вищих психічних функцій: пам'яті, уваги та мислення, які з віком слабшают...

Потужність дози радіоактивного випромінення на території Южноукраїнської міської територіальної громади станом на 17.07.2024

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Станом на 17 липня 2024 року потужність дози на території Южноукраїнської міської територіальної гро...

Шановні жителі міста!

Комунальне підприємство «Теплопостачання та водо-каналізаційне господарство»

КП «ТВКГ» повідомляє, що під час планових відключень електропостачання соll – цент...