Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Управлінням молоді, спорту та культури розроблений проект чотирьох туристичних маршрутів

16.05.2012
Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

 Управлінням молоді, спорту та культури розроблений проект чотирьох туристичних маршрутів, а саме: 

- «Шляхами козацтва» - автобусний тематичний маршрут,  який представлений для знайомства екскурсантів з минулим нашого міста,  пов’язаним з козацтвом.  Маршрут охоплює такі визначні місця, як  гора «Пугач», музейний комплекс «Козацької слави та військової техніки», наскальні барельєфи «Козак Мамай та Покрова Пресвятої Богородиці».

- «Пам’ятки вогненних років»  з відвідуванням с. Богданівки.  Маршрут розроблений для  військово-патріотичного виховання молоді та дітей . В ньому розповідається про події, що проходили на території нашого регіону під час Великої Вітчизняної війни.  Головна експозиція починається з меморіального комплексу, де увіковічені пам’ять воїнів, загиблих за честь, свободу і незалежність нашої Держави у Великій Вітчизняній  війні. Охоплює такі визначні місця, як музей «Козацької слави та військової техніки» з його постійно діючою експозицією « 1418 днів подвигу та слави», де розповідається про події Великої вітчизняної війни, відвідування пам’ятки страшного геноциду, що у с. Богданівка.

-  «Подорож у минуле».  Маршрут розрахований на охоплення історичних фактів від періоду заснування  міста  та до його сучасності, а також історії будування АЕС, як підтвердження статусу міста супутника АЕС.  Екскурсія охоплює такі визначні місця як: «Парк сучасних скульптур», храм «Христа Спасителя»,  музей військової техніки під відкритим небом, оглядовий майданчик АЕС, відвідування гори «Пугач».

- «Енергокомплекси».  Маршрут  представлений на підкреслення Южноукраїнського енергетичного комплексу, як єдиного підприємства в Україні, з використанням гідроакумулюючих потужностей, а також водних ресурсів ріки Південний Буг.  Комплекс об’єднує Южно-Українську АЕС, Олександрівську ГЕС і Ташлицьку ГАЕС. Використовуються оглядові майданчики усіх енергокомплексів.

В  рамках прогулянкових  майданчиків,  які будуть  проводитися  в місті для дітей з 1 по 22 червня, планується провести екскурсійний огляд даних маршрутів з метою вдосконалення для подальшого застосування та їх затвердження.