Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Пожежні навчання на Ташлицькій ГАЕС
AA

Пожежні навчання на Ташлицькій ГАЕС

29 лютого на Ташлицькій гідроакумулюючій електростанції пройшли тактико-спеціальні навчання за участю особового складу трьох пожежних частин Южноукраїнського загону державної пожежної охорони (ЗДПО), членів об'єктового штабу пожежегасіння, персоналу ГАЕС - усього близько 50 учасників.  Було задіяно 10 одиниць спецтехніки.

За тактичним задумом, умовну пожежу було зафіксовано в приміщенні кабельного відсіку першого гідроагрегату. Вона виникла в результаті короткого замикання кабелю та поширилася на площі 90 кв. метрів, складаючи загрозу обслуговуючому персоналу.   Додавала складності у виконанні поставленого завдання з ліквідації умовної пожежі наявність постраждалого, що опинився під завалом внаслідок обрушення конструкцій. Ще одним ускладненням, передбаченим умовами навчань, став порив пожежного трубопроводу.  

У практичному тренуванні відпрацьовувалися прийоми та методи проведення розвідки, оцінки обстановки на пожежі, визначення вирішального напрямку оперативних дій пожежних підрозділів, вибору засобів і способів гасіння вогню та ін. Особливу увагу було приділено взаємодії з оперативними службами ГАЕС. Крім стандартної екіпіровки, бійці ЗДПО застосовували спеціальні засоби, що захищають від ураження електричним струмом та забезпечують роботу пожежних в умовах  значної задимленості.

За оцінкою заступника начальника загону державної пожежної охорони Олександра Бузуна, учасники навчань з поставленим завданням впоралися. На ліквідацію умовної пожежі їм знадобилося 2 години. 

Пожежні навчання|вчення| на об’єктах Южно-Українського енергокомплексу – планові заходи. Відповідно до розробленого графіка, вони| проводяться щокварталу.

 

Читайте також

До уваги жителів громади!

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Цієї неділі Україна вже втретє святкуватиме Великдень під час повномасштабної війни. Зазвичай, в цей...

Хвилинка доброти та допомоги

Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

Напередодні світлого свята Великодня  управління охорони здоров’я Южноукраїнської місь...

Відбулося засідання тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

02.05.2024 року в залі засідань виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради, під головува...

Екологічна акція

Южноукраїнський міський центр соціальних служб

  02 травня 2024 року колектив Южноукраїнського міського центру соціальних служб долучи...

Вічна пам’ять Герою...

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Знову сумна звістка сколихнула Южноукраїнську територіальну громаду. 30.04.2024 помер мешканець нашо...