Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Пожежні навчання на Ташлицькій ГАЕС

03.03.2012
Відділ роботи з громадськістю та ЗМІ ВП ЮУ АЕС

29 лютого на Ташлицькій гідроакумулюючій електростанції пройшли тактико-спеціальні навчання за участю особового складу трьох пожежних частин Южноукраїнського загону державної пожежної охорони (ЗДПО), членів об'єктового штабу пожежегасіння, персоналу ГАЕС - усього близько 50 учасників.  Було задіяно 10 одиниць спецтехніки.

За тактичним задумом, умовну пожежу було зафіксовано в приміщенні кабельного відсіку першого гідроагрегату. Вона виникла в результаті короткого замикання кабелю та поширилася на площі 90 кв. метрів, складаючи загрозу обслуговуючому персоналу.   Додавала складності у виконанні поставленого завдання з ліквідації умовної пожежі наявність постраждалого, що опинився під завалом внаслідок обрушення конструкцій. Ще одним ускладненням, передбаченим умовами навчань, став порив пожежного трубопроводу.  

У практичному тренуванні відпрацьовувалися прийоми та методи проведення розвідки, оцінки обстановки на пожежі, визначення вирішального напрямку оперативних дій пожежних підрозділів, вибору засобів і способів гасіння вогню та ін. Особливу увагу було приділено взаємодії з оперативними службами ГАЕС. Крім стандартної екіпіровки, бійці ЗДПО застосовували спеціальні засоби, що захищають від ураження електричним струмом та забезпечують роботу пожежних в умовах  значної задимленості.

За оцінкою заступника начальника загону державної пожежної охорони Олександра Бузуна, учасники навчань з поставленим завданням впоралися. На ліквідацію умовної пожежі їм знадобилося 2 години. 

Пожежні навчання|вчення| на об’єктах Южно-Українського енергокомплексу – планові заходи. Відповідно до розробленого графіка, вони| проводяться щокварталу.