Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Про встановлення платіжних терміналів
AA

Про встановлення платіжних терміналів

На виконання пункту 14.7 статті 14 Закону Країни «Про платіжні системи та переказ коштів в Україні» Кабінетом Міністрів України прийнято постанову від 20.09.2010 № 878 «Про здійснення розрахунків за продані товари (надані послуги) з використанням спеціальних платіжних засобів», якою визначаються умови переведення суб’єктів господарювання на обов’язкове приймання спеціальних платіжних засобів в оплату за продані товари (надані послуги), винятки щодо здіснення таких розрахунків окремими категоріями суб’єктів господарювання.

Згідно з постановою суб’єкти господарювання сфери торгівлі та послуг, які відповідно до Закону використовують реєстратори розрахункових операцій та здійснюють торгівлю на торгівельних об’єктах площею понад  20 кв. м. (на автозаправних станціях термінали встановлюються навіть якщо їх торговельна площа менш ніж 20 кв. м.), мають встановити платіжні термінали.

Не обов’язково встановлювати такі термінали у закладах ресторанного господарства закрито типу, які обслуговують, зокрема, особливий склад Збройних Сил та інших військових формувань, студентів, учнів та викладачів вищих, професійно-технічних, загальноосвітніх навчальних закладів,  працівників промислових підприємств.

Обов’язок суб’єктів господарювання: забезпечити можливість використання споживачами спеціальних платіжних засобів під час здійснення розрахунків за продані товари (надані послуги) передбачений і Порядком провадження торговельної діяльності та правилами торговельного обслуговування на ринку споживчих товарів, затвердженими постановою Кабінету Міністрів України від 15.06.2006 № 833.

Відповідальність за порушення правил торгівлі передбачена статтею 155 Кодексу України про адміністративні правопорушення, якою встановлено, що порушення працівниками торгівлі, ресторанного господарства та сфери послуг правил торгівлі тягне за собою накладення на порушника штрафу від одного до десяти неоподаткованих мінімумів громадян. Аналогічні дії, вчинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за такі ж порушення, тягнуть за собою накладання штрафу від п’яти до двадцяти семи неоподаткованих мінімумів доходів громадян. 

Управління економічного розвитку Южноукраїнської міської ради

 

Читайте також

Заняття в літньому таборі "Лісова мавка"

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

Сьогодні заняття було присвячено цікавій темі тотемів"Природні тотемі - особливо тварини - є си...

В Южноукраїнському історичному музеї відбулося відкриття виставки науково-допоміжного матеріалу «Державність, виборена поколіннями» до Дня Української Державності

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

В Южноукраїнському історичному музеї відбулося відкриття виставки науково-допоміжного матеріалу &laq...

До уваги внутрішньо переміщених осіб, які зареєстровані в Южноукраїнській міській територіальній громади!

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

Благодійний фонд «Берегиня Південь» на наступному тижні, а саме: 24.07. та 26.07.2024 з...

Психологічне заняття у відділенні оздоровчо-реабілітаційних послуг

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

Знайомилися з поняттям вищих психічних функцій: пам'яті, уваги та мислення, які з віком слабшают...

Потужність дози радіоактивного випромінення на території Южноукраїнської міської територіальної громади станом на 17.07.2024

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Станом на 17 липня 2024 року потужність дози на території Южноукраїнської міської територіальної гро...

Шановні жителі міста!

Комунальне підприємство «Теплопостачання та водо-каналізаційне господарство»

КП «ТВКГ» повідомляє, що під час планових відключень електропостачання соll – цент...