Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Ансамблю народного танцю "Квіти України" - 20 років
AA

Ансамблю народного танцю "Квіти України" - 20 років

 

24 серпня, у День незалежності України, в Южноукраїнську відсвяткував 20-річний ювілей дитячий зразковий ансамбль народного танцю "Квіти України". Він давно став візитною карткою міста атомників.

"Квіти України" - один з колективів Палацу культури "Енергетик" ВП ЮУАЕС. Завдяки підтримці адміністрації і профкому підприємства, танцюристи ансамблю об'їздили півсвіту: вони виступали в Болгарії, Угорщині, Бельгії, Франції, Німеччині, Люксембурзі, Сполучених Штатах Америки - і скрізь гідно представляли своє рідне місто і Южно-Українську АЕС ДП НАЕК "Енергоатом".

Ровесник незалежності України, вже через рік після створення,  завдяки наполегливій праці та творчій майстерності, ансамбль "Квіти України" отримав звання зразково-показового.  Майстерність і популярність хореографічного колективу росла з кожним роком. За два десятиліття його вихованці взяли участь у найрізноманітніших всеукраїнських і міжнародних конкурсах та фестивалях.  На рахунку "Квітів"  немало заслужених перемог і призових місць: лауреат премії ім. Аркаса, перше та друге місця на конкурсі дитячої творчості "Перші ластівки", перше місце на Всеукраїнському фестивалі-конкурсі "Толока-97", гран-прі Міжнародного фестивалю дитячої творчості "Золотий лелека", звання лауреата Всеукраїнського фестивалю  "Чорноморські ігри", перше місце на міжнародному фестивалі "Веселкова терпсихора", участь у президентському концерті до Дня захисту дітей, звання дипломанта фестивалю народної хореографії імені П. Вірського, перше місце і гран-прі Всеукраїнського фестивалю дитячої творчості "Азовські зірки атомграду" - цей перелік можна продовжувати. І його обов'язково буде продовжено новими учасниками ансамблю. 

У репертуарі колективу танці різних регіонів України, національних меншин, народів світу. У творчому скарбничці - постановки на історичну, ліричну, патріотичну тематику. Зараз у ансамблі займається 150 хлопчаків та дівчаток. А випускники  "Квітів України" створили новий творчий колектив - ансамбль "Енергія", який вже заслужив звання народного.

З першого дня існування керує ансамблем "Квіти України" заслужений працівник культури України, почесний громадянин міста Южноукраїнська Ольга Форостенко.  З нагоди 20-річчя колективу їй  вручено ще одну заслужену нагороду: за багаторічну працю, великий особистий внесок у збереження та розвиток української національної культури Ольгу Борисівну нагороджено нагрудним знаком "Відмінник атомної енергетики України". Почесними грамотами компанії відмічено також інших керівників колективу - помічників  О.Б. Форостенко.

  Щорічно в день свого народження "Квіти України" дають великий концерт, на якому показують кращі свої роботи. Сьогоднішні учасники ансамблю та його випускники називають колектив своєю другою сім’єю. З усіх куточків країни з'їхалися вони, щоб привітати свого педагога. Кожен - зі своїми добрими словами та подарунками. Одним з таких подарунків став виступ учасників третього сезону телевізійного шоу "Танцюють всі!", яких запросила до Южноукраїнська випускниця ансамблю 2002 року, керівник телевізійного проекту каналу СТБ "Танцюють всі!" Наталія Франчук.


Читайте також

Результати поіменного голосування депутатів Южноукраїнської міської ради VIІI скликання 46 сесії Южноукраїнської міської ради

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Результати поіменного голосування депутатів Южноукраїнської міської ради VIІI скликання 46&nbs...

Хореографічний колектив Южноукраїнської мистецької школи зайняв III місце в обласному огляді-конкурсі «Джерело юних талантів»

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

В рамках щорічного обласного огляду-конкурсу «Джерело юних талантів» 24 квітня 2024 року...

Вічна пам’ять Герою...

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Знову сумна звістка сколихнула Южноукраїнську територіальну громаду. 18.04.2024 загинув мешканець на...

Потужність дози радіоактивного випромінення на території Южноукраїнської міської територіальної громади станом на 25.04.2024

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

  Станом на 25 квітня 2024 року потужність дози на території Южноукраїнської міської тери...

Засідання круглого столу по підведенню підсумків проведення заходів до Всесвітнього Дня охорони праці

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Щороку 28 квітня в Україні відзначається Всесвітній день охорони праці. Відповідно до рекомендацій М...