Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Ансамблю народного танцю "Квіти України" - 20 років

29.08.2011
Відділ роботи з громадськістю та ЗМІ ВП ЮУ АЕС

 

24 серпня, у День незалежності України, в Южноукраїнську відсвяткував 20-річний ювілей дитячий зразковий ансамбль народного танцю "Квіти України". Він давно став візитною карткою міста атомників.

"Квіти України" - один з колективів Палацу культури "Енергетик" ВП ЮУАЕС. Завдяки підтримці адміністрації і профкому підприємства, танцюристи ансамблю об'їздили півсвіту: вони виступали в Болгарії, Угорщині, Бельгії, Франції, Німеччині, Люксембурзі, Сполучених Штатах Америки - і скрізь гідно представляли своє рідне місто і Южно-Українську АЕС ДП НАЕК "Енергоатом".

Ровесник незалежності України, вже через рік після створення,  завдяки наполегливій праці та творчій майстерності, ансамбль "Квіти України" отримав звання зразково-показового.  Майстерність і популярність хореографічного колективу росла з кожним роком. За два десятиліття його вихованці взяли участь у найрізноманітніших всеукраїнських і міжнародних конкурсах та фестивалях.  На рахунку "Квітів"  немало заслужених перемог і призових місць: лауреат премії ім. Аркаса, перше та друге місця на конкурсі дитячої творчості "Перші ластівки", перше місце на Всеукраїнському фестивалі-конкурсі "Толока-97", гран-прі Міжнародного фестивалю дитячої творчості "Золотий лелека", звання лауреата Всеукраїнського фестивалю  "Чорноморські ігри", перше місце на міжнародному фестивалі "Веселкова терпсихора", участь у президентському концерті до Дня захисту дітей, звання дипломанта фестивалю народної хореографії імені П. Вірського, перше місце і гран-прі Всеукраїнського фестивалю дитячої творчості "Азовські зірки атомграду" - цей перелік можна продовжувати. І його обов'язково буде продовжено новими учасниками ансамблю. 

У репертуарі колективу танці різних регіонів України, національних меншин, народів світу. У творчому скарбничці - постановки на історичну, ліричну, патріотичну тематику. Зараз у ансамблі займається 150 хлопчаків та дівчаток. А випускники  "Квітів України" створили новий творчий колектив - ансамбль "Енергія", який вже заслужив звання народного.

З першого дня існування керує ансамблем "Квіти України" заслужений працівник культури України, почесний громадянин міста Южноукраїнська Ольга Форостенко.  З нагоди 20-річчя колективу їй  вручено ще одну заслужену нагороду: за багаторічну працю, великий особистий внесок у збереження та розвиток української національної культури Ольгу Борисівну нагороджено нагрудним знаком "Відмінник атомної енергетики України". Почесними грамотами компанії відмічено також інших керівників колективу - помічників  О.Б. Форостенко.

  Щорічно в день свого народження "Квіти України" дають великий концерт, на якому показують кращі свої роботи. Сьогоднішні учасники ансамблю та його випускники називають колектив своєю другою сім’єю. З усіх куточків країни з'їхалися вони, щоб привітати свого педагога. Кожен - зі своїми добрими словами та подарунками. Одним з таких подарунків став виступ учасників третього сезону телевізійного шоу "Танцюють всі!", яких запросила до Южноукраїнська випускниця ансамблю 2002 року, керівник телевізійного проекту каналу СТБ "Танцюють всі!" Наталія Франчук.