Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Перейняли досвід, отримали перемогу
AA

Перейняли досвід, отримали перемогу

У місті Южному Одеської області в рамках програми розвитку місцевого самоврядування пройшла зустріч представників  Асоціації міст України. Южноукраїнськ є членом цієї організації. Тому серед інших учасників побував на зустрічі і Южноукраїнський міський голова Андрій Стулін.

Мери міст-членів Асоціації під час зустрічі обговорювали теми вдосконалення роботи комунальних служб, розвитку спорту і організації спортивно-масових заходів. Вони ділилися із колегами власним накопиченим досвідом, а також  дивились на те, як організовують спортивні заходи безпосередньо господарі міста Южного.  Крім того, було проведено відбіркову гру першості по футболу серед команд мерів міст-членів Асоціації, де в двобої зійшлися команди Одеської та Миколаївської областей.

Місто Южне дещо схоже із Южноукраїнськом. У першу чергу тому, що там, як і у нас, існує обмежена кількість головних бюджетоутворюючих підприємств. В Южноукраїнську це – атомна електростанція, в Южному – морський торговельний порт та Одеський припортовий завод. Але при цій схожості, умови для розвитку спорту у наших сусідів набагато кращі. Отже повчитись нам є чому.

У сфері фізичної культури та спорту створені та успішно працюють 21 спортивних клуби: фізкультурно-спортивний клуб “Хімік”, ФСК Портовик”, СК “Южний”, СК “Кемпо”, СК “Перша хвиля”, СК “Пілігрим”, більярдний клуб “Три слона”, тенісний клуб “Лик”, СК поштово-спортивного голубоводства та інші.

Гордість южненців – сучасний спортивний комплекс «Олімп». Тут створені прекрасні умови для занять та проведення змагань з гандболу, волейболу, спортивної боротьби і багатьох інших видів спорту. Це одна з кращих спортивних споруд України, де проводяться турніри навіть міжнародного рівня.

На базі спортивного комплексу «Олімп», до речі, пройшла і відбіркова  гра першості по футболу серед команд мерів міст-членів Асоціації. Южненське футбольне поле принесло першу удачу цьогорічного сезону команді Миколаївської області. Мери Миколаївщини вибороли перемогу у одеситів, обігравши їх із рахунком 5:0, і пройшли у наступне коло турніру. Якщо фортуна посміхатиметься нашим і надалі, то в них є шанси дійти до фіналу.

Господарі міста поділились із гостями своїми досягненнями у розвитку інфраструктури міста і показали наочно, як використовуються ними сучасні технології у його обладнанні. Велику увагу у учасників зустрічі викликав досвід, який має Южне, у застосуванні енергозберігаючих технологій. Це  -  використання сонячної енергії для освітлення вулиць (у вечірній час тут працюють ліхтарі, обладнанні спеціальними акумулюючими установками), спеціальних систем поливу клумб і зелених насаджень (все працює автоматично), оздоблення фасадів житлових будинків (стіни будівель утеплюють і при цьому придають їм неповторний сучасний дизайн) і багато іншого.

-                Дещо із того, що вже напрацьовано нашими сусідами з  Южного, реально може бути застосовано і в нашому місті, - вважає Южноукраїнській міський голова Андрій Стулін. – У них запроваджені дуже цікаві сучасні проекти. Для того, щоб втілити їх у нас, звичайно, потрібні певні фінансові вкладення, але це окупиться в майбутньому.

Серед «цікавинок», побачених в Южному є також обладнання відкритих спортивних майданчиків. На погляд А.М.Стуліна це також може бути застосовано в Южноукраїнську. Спеціальне покриття площі такого майданчика дозволяє проводити спортивні змагання на відкритому повітрі в будь яку пору року. Для міста, із переважною кількістю молодого населення,  це, безумовно, стане у пригоді.

Ці ліхтарі вдень накопичують енергію сонячних променів, а вночі освітлюють вулиці Южного.

 

Спорткомплекс "Олімп" міста Южного 

Велика кількість будинків Южного вже змінили свій первісний однотиповий вигляд на більш сучасний і ексклюзивний.

Йде відбіркова гра турніру мерів міст Асоціації міст України. Наші перемагають!

 Після зустрічі: миколаївці та їх суперники з Одеської області

Читайте також

Потужність дози радіоактивного випромінення на території Южноукраїнської міської територіальної громади станом на 18.07.2024

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

  Станом на 18 липня 2024 року потужність дози на території Южноукраїнської міської терит...

Пам’ятаємо!

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Сьогодні минають роковини загибелі Захисника України, воїна нашої громади, старшого солдата, навідни...

Заняття в літньому таборі "Лісова мавка"

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

Сьогодні заняття було присвячено цікавій темі тотемів"Природні тотемі - особливо тварини - є си...

В Южноукраїнському історичному музеї відбулося відкриття виставки науково-допоміжного матеріалу «Державність, виборена поколіннями» до Дня Української Державності

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

В Южноукраїнському історичному музеї відбулося відкриття виставки науково-допоміжного матеріалу &laq...

До уваги внутрішньо переміщених осіб, які зареєстровані в Южноукраїнській міській територіальній громади!

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

Благодійний фонд «Берегиня Південь» на наступному тижні, а саме: 24.07. та 26.07.2024 з...

Психологічне заняття у відділенні оздоровчо-реабілітаційних послуг

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

Знайомилися з поняттям вищих психічних функцій: пам'яті, уваги та мислення, які з віком слабшают...

Потужність дози радіоактивного випромінення на території Южноукраїнської міської територіальної громади станом на 17.07.2024

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Станом на 17 липня 2024 року потужність дози на території Южноукраїнської міської територіальної гро...