Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Перейняли досвід, отримали перемогу

24.06.2011
виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

У місті Южному Одеської області в рамках програми розвитку місцевого самоврядування пройшла зустріч представників  Асоціації міст України. Южноукраїнськ є членом цієї організації. Тому серед інших учасників побував на зустрічі і Южноукраїнський міський голова Андрій Стулін.

Мери міст-членів Асоціації під час зустрічі обговорювали теми вдосконалення роботи комунальних служб, розвитку спорту і організації спортивно-масових заходів. Вони ділилися із колегами власним накопиченим досвідом, а також  дивились на те, як організовують спортивні заходи безпосередньо господарі міста Южного.  Крім того, було проведено відбіркову гру першості по футболу серед команд мерів міст-членів Асоціації, де в двобої зійшлися команди Одеської та Миколаївської областей.

Місто Южне дещо схоже із Южноукраїнськом. У першу чергу тому, що там, як і у нас, існує обмежена кількість головних бюджетоутворюючих підприємств. В Южноукраїнську це – атомна електростанція, в Южному – морський торговельний порт та Одеський припортовий завод. Але при цій схожості, умови для розвитку спорту у наших сусідів набагато кращі. Отже повчитись нам є чому.

У сфері фізичної культури та спорту створені та успішно працюють 21 спортивних клуби: фізкультурно-спортивний клуб “Хімік”, ФСК Портовик”, СК “Южний”, СК “Кемпо”, СК “Перша хвиля”, СК “Пілігрим”, більярдний клуб “Три слона”, тенісний клуб “Лик”, СК поштово-спортивного голубоводства та інші.

Гордість южненців – сучасний спортивний комплекс «Олімп». Тут створені прекрасні умови для занять та проведення змагань з гандболу, волейболу, спортивної боротьби і багатьох інших видів спорту. Це одна з кращих спортивних споруд України, де проводяться турніри навіть міжнародного рівня.

На базі спортивного комплексу «Олімп», до речі, пройшла і відбіркова  гра першості по футболу серед команд мерів міст-членів Асоціації. Южненське футбольне поле принесло першу удачу цьогорічного сезону команді Миколаївської області. Мери Миколаївщини вибороли перемогу у одеситів, обігравши їх із рахунком 5:0, і пройшли у наступне коло турніру. Якщо фортуна посміхатиметься нашим і надалі, то в них є шанси дійти до фіналу.

Господарі міста поділились із гостями своїми досягненнями у розвитку інфраструктури міста і показали наочно, як використовуються ними сучасні технології у його обладнанні. Велику увагу у учасників зустрічі викликав досвід, який має Южне, у застосуванні енергозберігаючих технологій. Це  -  використання сонячної енергії для освітлення вулиць (у вечірній час тут працюють ліхтарі, обладнанні спеціальними акумулюючими установками), спеціальних систем поливу клумб і зелених насаджень (все працює автоматично), оздоблення фасадів житлових будинків (стіни будівель утеплюють і при цьому придають їм неповторний сучасний дизайн) і багато іншого.

-                Дещо із того, що вже напрацьовано нашими сусідами з  Южного, реально може бути застосовано і в нашому місті, - вважає Южноукраїнській міський голова Андрій Стулін. – У них запроваджені дуже цікаві сучасні проекти. Для того, щоб втілити їх у нас, звичайно, потрібні певні фінансові вкладення, але це окупиться в майбутньому.

Серед «цікавинок», побачених в Южному є також обладнання відкритих спортивних майданчиків. На погляд А.М.Стуліна це також може бути застосовано в Южноукраїнську. Спеціальне покриття площі такого майданчика дозволяє проводити спортивні змагання на відкритому повітрі в будь яку пору року. Для міста, із переважною кількістю молодого населення,  це, безумовно, стане у пригоді.

Ці ліхтарі вдень накопичують енергію сонячних променів, а вночі освітлюють вулиці Южного.

 

Спорткомплекс "Олімп" міста Южного 

Велика кількість будинків Южного вже змінили свій первісний однотиповий вигляд на більш сучасний і ексклюзивний.

Йде відбіркова гра турніру мерів міст Асоціації міст України. Наші перемагають!

 Після зустрічі: миколаївці та їх суперники з Одеської області