Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Виставка пасхальних композицій та малюнків у ДНЗ №3 «Веселка»
AA

Виставка пасхальних композицій та малюнків у ДНЗ №3 «Веселка»

     Великдень, Паска. Одне з найбільших, після Різдва, християнських свят. Воно приурочене воскресінню Христа. Започатковується  обряд удосвіта сповістою священика «Христос воскрес!». Після врочистого обходу храму починали святити паски і крашанки. Потім люди розходилися по домівках, щоб сповістити про велику радість, вітаючи один одного: «Христос воскрес!» . Їм відповідали: «Воістину воскрес!» і цілувалися тричі.

   Напередодні Великодніх свят у ДНЗ №3 «Веселка» відбулася виставка пасхальних композицій та малюнків, яку дбайливо підготували дошкільнята зі своїми родинами.

   У Великодніх кошиках прикрашених витинанками та вишитими рушниками почесне місце посідає паска – святковий хліб, який символізує собою оновлення землі та людського життя, Воскресіння нашого Господа Ісуса Христа та крашанки й писанки, які є символом життя. Тут і гарні, різнокольорові, прикрашені різними символами та орнаментами  писанки і галунки, мальованки та крапанки. Не забули й про Великоднього Зайця (Кролика), пташечок та курочок з курчатками.

 

Читайте також

Потужність дози радіоактивного випромінення на території Южноукраїнської міської територіальної громади станом на 19.04.2024

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

  Станом на 19 квітня 2024 року потужність дози на території Южноукраїнської міської тери...

Вічна пам’ять Герою...

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Сумна звістка знову прийшла до Южноукраїнської територіальної громади. Під час виконання бойового за...