Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Виставка пасхальних композицій та малюнків у ДНЗ №3 «Веселка»

08.04.2010
Управління безперервної освіти і науки Южноукраїнської міської ради

     Великдень, Паска. Одне з найбільших, після Різдва, християнських свят. Воно приурочене воскресінню Христа. Започатковується  обряд удосвіта сповістою священика «Христос воскрес!». Після врочистого обходу храму починали святити паски і крашанки. Потім люди розходилися по домівках, щоб сповістити про велику радість, вітаючи один одного: «Христос воскрес!» . Їм відповідали: «Воістину воскрес!» і цілувалися тричі.

   Напередодні Великодніх свят у ДНЗ №3 «Веселка» відбулася виставка пасхальних композицій та малюнків, яку дбайливо підготували дошкільнята зі своїми родинами.

   У Великодніх кошиках прикрашених витинанками та вишитими рушниками почесне місце посідає паска – святковий хліб, який символізує собою оновлення землі та людського життя, Воскресіння нашого Господа Ісуса Христа та крашанки й писанки, які є символом життя. Тут і гарні, різнокольорові, прикрашені різними символами та орнаментами  писанки і галунки, мальованки та крапанки. Не забули й про Великоднього Зайця (Кролика), пташечок та курочок з курчатками.