Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Cемінар – практикум для вихователів дітей раннього віку
AA

Cемінар – практикум для вихователів дітей раннього віку

16 жовтня 2009 року у дошкільному навчальному закладі №3 «Веселка» на рівні міста відбувся семінар – практикум для вихователів раннього віку ДНЗ №2,3,6,8,9 з використанням інтерактивних форм роботи за темою: «Співтворчість педагога та дітей у процесі образотворчої діяльності – запорука успіху навчально-виховного процесу».
Керівник семінару, вихователь ДНЗ №3 Макогонюк О.А. глибоко та змістовно розкрила тему семінару , познайомила слухачів з досвідом роботи а її колега Краснікова Н.М. провела цікавий майстер - клас, де учасники семінару мали можливість практично освоїти нетрадиційні техніки малювання та прийоми малювання зім’ятим папірцем, малювання свічкою, восковими олівцями , та пальчиками. 
  На семінарі педагоги познайомилися з використання різноманітних технік малювання а саме: малювання долонькою, ребром, пальчика, поліетиленовим кульком, «монотипія», «ниткографія», «кляксографія», «штампування», малювання підручними матеріалами, носком ноги по піску та ін. Була також організована виставка - презентація методичної літератури та дитячих робіт. 
  Педагогами ДНЗ №2,3,6,8 було сказано, що нетрадиційні техніки малювання дозволяють розширити спектр інноваційних технологій, вони дієві та ефективні у роботі, дуже практичні і подобаються малюкам, допомагають краще відтворювати предмети навколишнього світу, завдяки їм досягається бажаний результат під час малювання, вони розвивають дитячу уяву, мислення, мовлення, будять фантазію та виховують естетичні почуття і самостійність у малюків. 
  Учасники семінару-практикуму були активними як у процесі проведення так і під час обговорення, вони позитивно відгукувалися про роботу колег, а особливо їх вразили дитячі малюнки , які були виконані в стилі різних технік малювання.  
Педагоги закладів багато нового взяли на семінарі, як особисто для себе так і для роботи з дітьми , а це головне - мети семінару було досягнуто. 


 


 

 

 

Читайте також

Міжнародний день чаю

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

Сьогодні - 21 травня – Міжнародний день чаю, свято, офіційно затверджене Генеральною Асамблеєю...