Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Звіт про роботу Южноукраїнської міської ради VІІ скликання у 2017 році
AA

Звіт про роботу Южноукраїнської міської ради VІІ скликання у 2017 році

Южноукраїнська міська рада VІІ скликання  складається з 34 депутатів від: Української партії «Єдність», ПАРТІЇ «БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА СОЛІДАРНІСТЬ», політичної Партії «Опозиційний блок», політичної партії «Наш край»,  політичної партії Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина», ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «УКРАЇНСЬКЕ ОБ’ЄДНАННЯ ПАТРІОТІВ – УКРОП», політичної партії  Всеукраїнське об’єднання «Свобода». 

 У міській раді сформовано  4 депутатських фракції: «Єдність та розвиток», партії БПП «Солідарність», «Наш край», «Опозиційний блок».

За ініціативою депутатів міської ради створено 3 депутатські групи: «Патріоти Южноукраїнська», «Солідарність» та «Маю право».

Діяльність секретаря  міської ради регламентується частиною 2 статті 42, статтею 50 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Законом України «Про статус депутатів місцевих рад»,  Статутом територіальної громади міста Южноукраїнська та  Регламентом Южноукраїнської міської ради VІІ скликання, затвердженим рішенням міської ради від 23.03.2017 №568.

Одним з головних напрямків роботи секретаря міської ради є організація діяльності міської ради. Перш за все - підготовка та проведення сесій міської ради.

 За звітний період підготовлені  та проведені 12  сесій міської ради за допомогою програмно-технічного комплексу, відповідно оформлено та оприлюднено 12 протоколів пленарних засідань міської ради.

Прийнято   514  рішень міської ради,  з них 13 Програм міського значення. Організовано заслуховування 6-ти звітів про роботу постійних депутатських комісій, 3 звіти правоохоронних відомств міста, звіти про роботу виконавчих органів міської ради та комунальних підприємств. Найбільша кількість рішень, що розглядалися на сесіях  - земельні питання.

З метою забезпечення ефективної депутатської діяльності оновлено та прийнято Регламент Южноукраїнської  міської ради VІІ скликання, у якому узагальнені етичні норми та правила поведінки депутатів. Крім того, оновлено Статут територіальної громади міста Южноукраїнська.

Протягом року депутатським корпусом було внесено на розгляд міської ради 14 проектів рішень, з них прийнято 8 рішень міської ради. Узгодження проектів рішень підготовлених та внесених депутатами міської ради здійснюють працівники відділу забезпечення депутатської діяльності апарату Южноукраїнської міської ради та її виконавчого комітету.

Відповідно до ст.47 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» в міській раді працює 6 постійних  депутатських комісій. Засідання комісій проходять  відповідно до  затвердженого графіка, або скликаються за необхідністю. За звітний період було проведено 144 планових засідання даних комісій, на яких розглянуто понад 1314 проектів рішень, та 9 позапланових засідань постійних комісій. На комісіях заслуховувались звіти профільних структурних підрозділів Южноукраїнської міської ради, вносились нові пропозиції щодо вирішення різнонаправлених проблем територіальної громади.

Засідання всіх постійних комісій проводяться відкрито і гласно. На кожному засіданні були присутні і брали участь в обговоренні представники громадських організацій й активні громадяни міста.

З метою вдосконалення та спрощення механізмів участі громадськості в процесі прийняття рішень з питань місцевого значення за участю мешканців міста, громадських організацій, депутатів міської ради радою було затверджено Положення про громадські слухання у місті Южноукраїнську.

У попередньому році зареєстровано 87 депутатських звернень. Підготовлено 92 відповіді на звернення. Питання стосуються вирішення проблем в житлово-комунальній сфері, благоустрою територій та доріг міста, надання матеріальної допомоги та  інших питань.

Позитивну практику он-лайн трансляції пленарних засідань подовжено. Завдяки прямим трансляціям, жителі міста бачили, які рішення приймають депутати і що обговорюють на сесіях міської ради. З початку року нараховано більш ніж 11 тис. таких переглядів. На офіційному сайті міститься архів відео-трансляцій майже всіх пленарних засідань сесій.

Забезпечуються необхідні умови для організації діяльності постійних комісій: депутати запрошуються на засідання постійних комісій шляхом оприлюднення інформації на офіційному сайті, електронною поштою та  особистим мобільним зв’язком, формуються  проекти порядків денних засідань комісій, надається інформаційний матеріал, складаються протоколи засідання, готуються рекомендації, висновки та звіти про роботу постійних комісій, По кожному питанню порядку денного  надається необхідний  інформаційний матеріал., Постійно повідомляються та запрошуються доповідачі та відповідальні особи про засідання постійних комісій, крім того інформація публікується на офіційному сайті Южноукраїнська

Ведеться контроль виконання протокольних доручень, наданих на пленарних засіданнях міської ради, організовується розгляд їх виконання на наступних пленарних засіданнях.

               Прийняті рішення  ради своєчасно доводяться до виконавців згідно розсилки.

Здійснюється  контроль за виконанням рішень міської ради, шляхом надання щоквартальної інформації про їх виконання. Знято з контролю  163  рішення міської ради. як такі, що виконані.

За сприяння секретаря міської ради  депутатами отримано можливість прийняти участь у роботі тимчасових комісій,  організовано засідання круглих столів з важливих для територіальної громади питань: ОСББ,  реформування медицини,  реформування освіти, рівня заробітної плати в будівництві, бюджетних питань  та інших.

Протягом 2017 року діяла робоча група з обстеження матеріально –побутових питань проживання інвалідів І, ІІ, ІІІ групи з метою забезпечення їх побутовою технікою.

У 2017 році 9 разів вносилися зміни до  міського бюджету в частині розподілу як коштів вільного залишку, так і додаткового ресурсу перевиконання плану за доходами ,що є виключною компетенцією міської ради.

Ініційовано присвоєння звання «Почесний громадянин м.Южноукраїнська» та «Людина року».

Організовуються наради з  питань реформування медицини у місті Южноукраїнську, вирішення проблемних питань КЗ «Южноукраїнська міська лікарня».

Продовжується вивчення  досвіду  роботи первинної ланки медицини м.Вознесенська та інших міст. Ініційовано  питання розташування відділення гемодіалізного центру та ремонту інфекційного відділення КЗ Южноукраїнська міська лікарня».

Проводиться робота щодо впровадження  реформування освіти у місті Южноукраїнську.

Приймалася участь у періодичних  зустрічах міського голови та депутатів міської ради  з виборцями  та  іншими громадянами міста Южноукраїнська за місцем їх проживання.

У 2017 році вперше за всю історію діяльності депутатського корпусу м.Южноукраїнська  запрацював  Фонд міської ради на виконання депутатських повноважень, завдяки чому надано 18 матеріальних допомог на лікування, укріплення матеріально- технічної бази  закладів соціального захисту, освіти, культури та спорту. Дія цього Фонду продовжена на період до 2020 року.

Забезпечується сприяння депутатам при здійсненні ними депутатських повноважень, надається консультативна та організаційна допомога та відслідковується дотримання  основних гарантій депутатської діяльності.

 

 

Читайте також

Результати поіменного голосування депутатів Южноукраїнської міської ради VII скликання позапланової 65 сесії Южноукраїнської міської ради від 01.10.2020

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

  Результати поіменного голосування депутатів Южноукраїнської міської ради VII скликання...

Результати поіменного голосування депутатів Южноукраїнської міської ради VII скликання позапланової 65 сесії Южноукраїнської міської ради VII скликання від 17.09.2020

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

  Результати поіменного голосування депутатів Южноукраїнської міської ради VII скликання...

Результати поіменного голосування депутатів Южноукраїнської міської ради VII скликання позапланової 64 сесії Южноукраїнської міської ради VII скликання від 25.06.2020

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Результати поіменного голосування депутатів Южноукраїнської міської ради VII скликання поз...