Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Забезпечення безплатними путівками до санаторно-курортних закладів осіб з інвалідністю усіх категорій
AA

Забезпечення безплатними путівками до санаторно-курортних закладів осіб з інвалідністю усіх категорій

Відповідно до Порядку забезпечення санаторно-курортними путівками деяких категорій громадян структурними підрозділами з питань соціального захисту населення, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 22.02.2006 №187 (далі – Порядок) департамент соціальних питань та охорони здоров’я Южноукраїнської міської ради забезпечує за рахунок коштів державного бюджету безплатними путівками до санаторно-курортних закладів осіб з інвалідністю усіх категорій.

Особи з інвалідністю від загального захворювання та з дитинства забезпечуються путівками строком на 18 днів в порядку черговості. Особи з інвалідністю із захворюваннями хребта та спинного мозку (І-ІІ групи) – строком 35 днів в порядку черговості.

Забезпечення путівками осіб з інвалідністю згідно зазначеного Порядку здійснюється шляхом відшкодування вартості путівки санаторно-курортним закладам відповідно до укладених тристоронніх договорів (особа з інвалідністю – департамент – санаторій).

Гранична вартість путівки для відшкодування вартості послуг санаторно-курортного лікування визначається щороку Мінсоцполітики за погодженням з Мінфіном.

Так у 2018 році гранична вартість путівки становить:

  • для осіб з інвалідністю від загального захворювання та з дитинства – 6822 грн. (без ПДВ);
  • для осіб з інвалідністю з наслідками травм і захворюваннями хребта та спинного мозку – 20685 грн. (без ПДВ).

Забезпечення санаторно-курортним лікуванням здійснюється в межах кошторисних призначень з врахуванням черговості згідно дати постановки на облік.

Протягом 2018 року департаментом шляхом укладання тристоронніх договорів планується оздоровити в санаторіях 1 особу з інвалідністю від загального захворювання та з дитинства і 2 осіб з інвалідністю з наслідками травм та захворюваннями хребта та спинного мозку.

Для постановки на облік для забезпечення санаторно-курортною путівкою необхідно звернутися до департаменту з наступними документами: медичною довідкою форми 070-о, паспортом, довідкою про присвоєння ідентифікаційного номеру, довідкою МСЕК про встановлення групи інвалідності, пенсійним посвідченням, трудовою книжкою.

Звертаємо увагу, що після закінчення строку дії медичної довідки форми 070-о, але не рідше ніж один раз на три роки, подається нова медична довідка. У разі неподання такої довідки особа, яка понад три роки перебуває на обліку для забезпечення санаторно-курортною путівкою, знімається з обліку.

Більш детальну інформацію можна отримати в департаменті соціальних питань та охорони здоров’я Южноукраїнської міської ради за адресою: бульвар Цвіточний, б.4, І поверх, каб. №5, телефон 5-50-03.

Читайте також

До уваги ветеранів війни, членів  їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України!

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради повідомляє. 20 березня 2024...

Виїзна нарада

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

11.04.2024 відбулась виїзна нарада під головуванням заступника міського голови з питань діяльності в...

Про укладання колективних договорів у Южноукраїнській міській територіальній громаді станом на 01.04.2024

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

На 83 підприємствах, установах та організаціях Южноукраїнської міської територіальної громади укладе...

Роз’яснюємо щодо виплати матеріальної допомоги військовослужбовцям, звільненим з військової строкової служби

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 8 квітня 2015 року № 185 «Про затвердже...