Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Забезпечення безплатними путівками до санаторно-курортних закладів осіб з інвалідністю усіх категорій

14.08.2018
Департамент соціальних питань та охорони здоров’я Южноукраїнської міської ради

Відповідно до Порядку забезпечення санаторно-курортними путівками деяких категорій громадян структурними підрозділами з питань соціального захисту населення, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 22.02.2006 №187 (далі – Порядок) департамент соціальних питань та охорони здоров’я Южноукраїнської міської ради забезпечує за рахунок коштів державного бюджету безплатними путівками до санаторно-курортних закладів осіб з інвалідністю усіх категорій.

Особи з інвалідністю від загального захворювання та з дитинства забезпечуються путівками строком на 18 днів в порядку черговості. Особи з інвалідністю із захворюваннями хребта та спинного мозку (І-ІІ групи) – строком 35 днів в порядку черговості.

Забезпечення путівками осіб з інвалідністю згідно зазначеного Порядку здійснюється шляхом відшкодування вартості путівки санаторно-курортним закладам відповідно до укладених тристоронніх договорів (особа з інвалідністю – департамент – санаторій).

Гранична вартість путівки для відшкодування вартості послуг санаторно-курортного лікування визначається щороку Мінсоцполітики за погодженням з Мінфіном.

Так у 2018 році гранична вартість путівки становить:

  • для осіб з інвалідністю від загального захворювання та з дитинства – 6822 грн. (без ПДВ);
  • для осіб з інвалідністю з наслідками травм і захворюваннями хребта та спинного мозку – 20685 грн. (без ПДВ).

Забезпечення санаторно-курортним лікуванням здійснюється в межах кошторисних призначень з врахуванням черговості згідно дати постановки на облік.

Протягом 2018 року департаментом шляхом укладання тристоронніх договорів планується оздоровити в санаторіях 1 особу з інвалідністю від загального захворювання та з дитинства і 2 осіб з інвалідністю з наслідками травм та захворюваннями хребта та спинного мозку.

Для постановки на облік для забезпечення санаторно-курортною путівкою необхідно звернутися до департаменту з наступними документами: медичною довідкою форми 070-о, паспортом, довідкою про присвоєння ідентифікаційного номеру, довідкою МСЕК про встановлення групи інвалідності, пенсійним посвідченням, трудовою книжкою.

Звертаємо увагу, що після закінчення строку дії медичної довідки форми 070-о, але не рідше ніж один раз на три роки, подається нова медична довідка. У разі неподання такої довідки особа, яка понад три роки перебуває на обліку для забезпечення санаторно-курортною путівкою, знімається з обліку.

Більш детальну інформацію можна отримати в департаменті соціальних питань та охорони здоров’я Южноукраїнської міської ради за адресою: бульвар Цвіточний, б.4, І поверх, каб. №5, телефон 5-50-03.