Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Виставка-реквієм пам’яті жертв голодоморів
AA

Виставка-реквієм пам’яті жертв голодоморів

22 листопада  в Южноукраїнському міському історичному музеї проведено  урок-реквієм «В руках, що виростили хліб, не  залишили і зернини» присвячений голодоморам 1921-1923,1932-1933, 1946-1947 років.

До цих скорботних подій працівники музею підготували виставку, де представлені репродукції фотографій того часу, картографічні матеріали. Подаються фрагменти спогадів очевидців Голодомору, зокрема, селян Костянтинівської сільради Арбузинського району. Урок-реквієм біля цієї виставки прослухали учні Южноукраїнської гімназії №1.  До уваги старшокласників була представлена інформація з Державного архіву Миколаївської області, відеозаписи про Голодомор 1932–1933 років. 

Під час заходу постійно горіла свічка, яка символізувала вічний вогонь пам’яті насильно замучених голодом українців. Учасники реквієму погодилися, що голодомор 1932-1933 років в Україні є геноцидом українського народу. Тому на знак вшанування пам’яті невинних жертв Голодомору 23 листопада о 16 годині приєднаються своїми родинами до всеукраїнської акції «Запали свічку пам’яті!».

Із настанням темряви засвітять і поставлять свічку на підвіконня так, щоб її було видно знадвору. Цей вогник символізуватиме нашу скорботу і пам’ять про мільйони загублених життів співвітчизників.  І щоб в кожній  українській сім’ї завжди був хліб і до хліба, і ніколи не повторилась трагедія 1932-1933 років.

 

Читайте також

Обласна акція "Ми вистоїмо!"

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

13 червня 2024 року Южноукраїнська міська територіальна громада приєдналася до обласної акції «...

Ансамбль скрипалів Южноукраїнської мистецької школи нагороджений дипломом  ІІІ премії П'ятого всеукраїнського конкурсу юних скрипалів та віолончелістів імені Вадима Червова

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

Ансамбль скрипалів Южноукраїнської мистецької школи нагороджений дипломом  ІІІ премії П'ято...