Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Виставка-конкурс майстрів народного мистецтва «Великодній дивограй»
AA

Виставка-конкурс майстрів народного мистецтва «Великодній дивограй»

Положення про виставку-конкурс майстрів народного мистецтва 

 «Великодній дивограй» 

Великдень – одне з найбільш очікуваних християнських свят до якого всі люди заздалегідь готуються, а у тяжкі часи війни сподіваються на добрі зміни, чекають на мир та Перемогу.

 Мета виставки: популяризація українського мистецтва і культури, підняття українського духу та збереження традицій.

Організатор виставки – Южноукраїнський міський історичний музей. 

1. Проведення виставки-конкурсу.

Порядок проведення: захід проводиться у виставковій залі 14 квітня 2023 о 15.00 год.

Роботи для участі у виставці надаватимуться до 12 квітня 2023 року  адміністрації Южноукраїнського міського історичного музею (Набережна енергетиків, 12-А, тел 5-63-71).

До участі у виставці приймаються роботи, виконані в українському стилі та у різних техніках за видами мистецтва та поділяються на тематичні номінації: «Художнє мистецтво», «Декоративно-прикладне мистецтво», «Вишиті вироби ручної роботи» тощo.

Правила оформлення робіт, що подаються на конкурс: всі роботи, подані на конкурс, повинні бути оформлені та повністю готові до експонування. Кожна робота обов’язково повинна супроводжуватися етикеткою з даними про автора: назва роботи, прізвище, ім’я, вік автора.

Запропонувати свою участь у виставці може творча людина, майстер народного мистецтва, майстер декоративно-прикладного мистецтва віком від 18 років. Виставка триватиме у виставковій залі Южноукраїнського міського історичного музею до 20 квітня 2023 року.

Творчим роботам учасників конкурсу нададуть професійну оцінку незалежні фахівці, які висловлять критичну мистецьку думку про дані роботи у виставковій залі Южноукраїнського міського історичного музею. Учасники виставки, що надали власні роботи для експонування, матимуть можливість не тільки переглянути, а ще й презентувати свої творчі здобутки перед відвідувачами.

2. Критерії оцінювання та нагородження переможців виставки-конкурсу.

Журі виставки-конкурсу оцінюють учасників за 10-бальною системою. Склад журі затверджується наказом Южноукраїнського міського історичного музею.

Журі керується такими критеріями: відповідність обраній темі; художній рівень та індивідуальність виконання; оригінальність; композиційна досконалість; якість виконання.

За результатами виставки-конкурсу визначаються переможці за різними номінаціями: І місце, ІІ місце,  ІІІ місце в кожній номінації. Переможці  нагороджуються  грамотами та цінними подарунками.

 

 

Читайте також