Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Урочистості до Дня Державності України
AA

Урочистості до Дня Державності України

День Державності України відзначається сьогодні по всій країні. Це свято було встановлено у 2021 році згідно з указом Президента, а вперше ми відзначили його у 2022-ому в пам’ять про Хрещення Русі-України, що означало обрання шляху розвитку та приєднання до цивілізованих країн Європи. 

Урочистий мітинг з приводу цієї дати відбувся в Южноукраїнську на площі перед виконавчим комітетом за участі працівників місцевого самоврядування та ВП ПАЕС, депутатів, військових Національної Гвардії України тощо. Зі святом жителів міста привітав керуючий справами Віталій Паненко. Він також вручив посвідчення «Почесний громадянин громади» (посмертно) чотирьох загиблих воїнів – Олексія Артюха, Владислава Закревського, Сергія Куріленка та Володимира Янка – їхнім рідним. Рішення про присвоєння звання було прийнято на 48 сесії Южноукраїнської міської ради від 27.06.2024 року. На завершення мітингу секретар міської ради Денис Кравченко та депутат ради Лідія Паламарчук поклали квіти до пам’ятника Т.Г. Шевченка.

 

Читайте також

Обласна акція "Ми вистоїмо!"

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

13 червня 2024 року Южноукраїнська міська територіальна громада приєдналася до обласної акції «...

Ансамбль скрипалів Южноукраїнської мистецької школи нагороджений дипломом  ІІІ премії П'ятого всеукраїнського конкурсу юних скрипалів та віолончелістів імені Вадима Червова

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

Ансамбль скрипалів Южноукраїнської мистецької школи нагороджений дипломом  ІІІ премії П'ято...