Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | У Южноукраїнську розгорнуто пересувну виставку дитячих робіт «З Надією до Перемоги!»
AA

У Южноукраїнську розгорнуто пересувну виставку дитячих робіт «З Надією до Перемоги!»

29 березня в інформцентрі ВП ЮУАЕС розгорнуто пересувну виставку дитячих робіт «З Надією до Перемоги!». У експозиції - малюнки та роботи декоративно-прикладного мистецтва юних жителів міст-супутників українських атомних станцій - фіналісти творчих дитячо-юнацьких конкурсів, які НАЕК «Енергоатом» регулярно проводить для формування естетичних орієнтирів української молоді та сприяння розвитку патріотичної складової в корпоративній культурі Компанії.

На виставці в Южноукраїнську відвідувачі можуть побачити 56 малюнків і 20 робіт декоративно-прикладного мистецтва, що були названі кращими за підсумками перших етапів і вийшли у фінал творчих конкурсів «Україна єдина», «Ні – війні», «Достойні нащадки козацької слави» та «З Надією до Перемоги!». Авторами 9 представлених у експозиції робіт є юні южноукраїнські таланти.           

«Слід зазначити, що до нас приїхали не всі роботи-фіналісти патріотичних творчих конкурсів Енергоатома, - уточнила, відкриваючи виставку, керівник групи роботи зі ЗМІ та громадськістю ВП ЮУАЕС Влада Тішкова. - Частину малюнків було виставлено на благодійний аукціон, а виручені від їх продажу кошти передано сім'ям політв'язнів і воїнів АТО. Зате до сьогоднішньої експозиції включені дитячі малюнки-обереги з щирими побажаннями бійцям, які волонтери Енергоатома за доброю традицією вкладають до кожної посилки, яку відправляють до зони АТО. Разом з такими посилками бійцям на передову відправляються також копії малюнків-переможців і призерів творчих конкурсів».

            Першу експозицію пересувної виставки дитячих робіт «З Надією до Перемоги!» на підтримку воїнів АТО та українських політв'язнів було організовано в Національному музеї українського народного декоративного мистецтва на території Києво-Печерської Лаври. Далі роботи виставлялися в Ірпінському військовому госпіталі, де проходять лікування бійці із зони АТО. У планах організаторів виставки - відвідування всіх міст-супутників вітчизняних АЕС. Творчі роботи юних патріотів вже побачили в Кузнецовську. Тепер з ними можуть ознайомитися і жителі Южноукраїнська.

            У день відкриття в інформцентрі ВП ЮУАЕС пересувну виставку «З Надією до Перемоги!»  відвідали учні міських школи мистецтв, Центру дитячої та юнацької творчості, студії «Декор» Палацу культури атомної станції. З непідробною цікавістю діти розглядали роботи своїх однолітків, довго зупиняючись біля кожної з них. У малюнках експозиції - щира підтримка героїв та віра в Перемогу. Дорослі добре розуміють, що дитяча творчість - найчесніша на землі. Тому так дорожать бійці на сході дитячими посланнями та малюнками юних патріотів.

Пересувна виставка дитячої творчості «З Надією до Перемоги!» експонуватиметься в Южноукраїнську протягом місяця, після чого відправиться до міста-супутника ЗАЕС Енергодара.

 

Читайте також

Чисте довкілля – запорука здорового способу життя

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

В рамках проведення загального екологічного місячника по прибиранню та благоустрою території Южноукр...