Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | У Южноукраїнську розгорнуто пересувну виставку дитячих робіт «З Надією до Перемоги!»
AA

У Южноукраїнську розгорнуто пересувну виставку дитячих робіт «З Надією до Перемоги!»

29 березня в інформцентрі ВП ЮУАЕС розгорнуто пересувну виставку дитячих робіт «З Надією до Перемоги!». У експозиції - малюнки та роботи декоративно-прикладного мистецтва юних жителів міст-супутників українських атомних станцій - фіналісти творчих дитячо-юнацьких конкурсів, які НАЕК «Енергоатом» регулярно проводить для формування естетичних орієнтирів української молоді та сприяння розвитку патріотичної складової в корпоративній культурі Компанії.

На виставці в Южноукраїнську відвідувачі можуть побачити 56 малюнків і 20 робіт декоративно-прикладного мистецтва, що були названі кращими за підсумками перших етапів і вийшли у фінал творчих конкурсів «Україна єдина», «Ні – війні», «Достойні нащадки козацької слави» та «З Надією до Перемоги!». Авторами 9 представлених у експозиції робіт є юні южноукраїнські таланти.           

«Слід зазначити, що до нас приїхали не всі роботи-фіналісти патріотичних творчих конкурсів Енергоатома, - уточнила, відкриваючи виставку, керівник групи роботи зі ЗМІ та громадськістю ВП ЮУАЕС Влада Тішкова. - Частину малюнків було виставлено на благодійний аукціон, а виручені від їх продажу кошти передано сім'ям політв'язнів і воїнів АТО. Зате до сьогоднішньої експозиції включені дитячі малюнки-обереги з щирими побажаннями бійцям, які волонтери Енергоатома за доброю традицією вкладають до кожної посилки, яку відправляють до зони АТО. Разом з такими посилками бійцям на передову відправляються також копії малюнків-переможців і призерів творчих конкурсів».

            Першу експозицію пересувної виставки дитячих робіт «З Надією до Перемоги!» на підтримку воїнів АТО та українських політв'язнів було організовано в Національному музеї українського народного декоративного мистецтва на території Києво-Печерської Лаври. Далі роботи виставлялися в Ірпінському військовому госпіталі, де проходять лікування бійці із зони АТО. У планах організаторів виставки - відвідування всіх міст-супутників вітчизняних АЕС. Творчі роботи юних патріотів вже побачили в Кузнецовську. Тепер з ними можуть ознайомитися і жителі Южноукраїнська.

            У день відкриття в інформцентрі ВП ЮУАЕС пересувну виставку «З Надією до Перемоги!»  відвідали учні міських школи мистецтв, Центру дитячої та юнацької творчості, студії «Декор» Палацу культури атомної станції. З непідробною цікавістю діти розглядали роботи своїх однолітків, довго зупиняючись біля кожної з них. У малюнках експозиції - щира підтримка героїв та віра в Перемогу. Дорослі добре розуміють, що дитяча творчість - найчесніша на землі. Тому так дорожать бійці на сході дитячими посланнями та малюнками юних патріотів.

Пересувна виставка дитячої творчості «З Надією до Перемоги!» експонуватиметься в Южноукраїнську протягом місяця, після чого відправиться до міста-супутника ЗАЕС Енергодара.

 

Читайте також

Інформація про надходження та використання бюджетних коштів Южноукраїнської міської територіальної громади за період з 19.07.2024 по 25.07.2024

Фінансове управління Южноукраїнської міської ради

За відповідний період до бюджету громади  надійшло доходів в сумі 18 479,8 тис. грн., із них:...

27 липня - 30 років від дня створення управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Шановні працівники управління соціального захисту населення! Від імені Южноукраїнської міської ра...

Звіт про результати проведення внутрішньої оцінки якості та моніторингу надання соціальних послуг у комунальному закладі «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Южноукраїнської міської територіальної громади»

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

Комунальним закладом «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних посл...

Торгівля людьми

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Особа вважає себе такою, яка була втягнута у військовий конфлікт, і хоче оформити статус постраждало...