Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | У ВП ЮУАЕС ремонтують чергову партію техніки для потреб армії
AA

У ВП ЮУАЕС ремонтують чергову партію техніки для потреб армії

22 лютого на базу автотранспортного господарства (АТГ) ВП «Южно-Українська АЕС», яке з початку бойових дій на сході країни допомагає армії, надійшла чергова партія військової техніки та автівок, що потребують капітального ремонту. БТР-70 прибув з Миколаївської 79-ої окремої аеромобільної бригади, а два ЗІЛ-131 і дизельна електростанція ЕСД-10 - з 53-ої окремої механізованої бригади ВСУ.

- Техніка до автотранспортного господарства надійшла з зони проведення АТО в дуже поганому стані, - зазначає директор АТГ ВП ЮУАЕС, виконавчий директор благодійного фонду «Миротворець» Петро Форостяний. - Аби поставити її на колеса, необхідно виконати капітальний ремонт. Це кузовні деталі та агрегати, мости, двигуни, коробки, стартери, радіатори, генератори тощо. Інакше кажучи, почнемо з двигунів, закінчимо фарбуванням. Розбиті машини, що надходять до нас з передової, волонтери та працівники автогосподарства за короткий час роблять придатними для експлуатації у військових умовах.

За словами П. Форостяного, дефіциту в людях, які ремонтують техніку у вільний від роботи час, немає. Основні труднощі в цьому питанні пов’язані з фінансовою складовою. Наприклад, аби відновити БТР, який щойно надійшов, необхідно близько 150 тис. грн. «Багато працівників Южно-Українського енергокомплексу та мешканців міста-супутника АЕС Южноукраїнська надають матеріальну благодійну допомогу фонду «Миротворець». Її левову частку становлять пожертвування колективу автотранспортного господарства, який попри все продовжує допомагати армії і працею, і грошима. Усі ці кошти йдуть лише на відновлення військової техніки», - висловлює слова вдячності всім, хто активно підтримує цю ініціативу, директор АТГ.

Сьогодні на базі автогосподарства ВП ЮУАЕС ремонтуються ще два автомобілі для Миколаївської 79-ої окремої аеромобільної бригади - УАЗ-469 і ГАЗ-66, а також БТР-70 для військової частини 3044 з охорони та оборони об'єктів енергокомплексу. Один УАЗ-469 після півторамісячного відновлення волонтерами повернувся до місця дислокації Морської авіаційної бригади м.Миколаєва. Урочиста передача документів та машини військовим відбулася 24 лютого.

Упродовж 2014-2016 років на базі АТГ було відремонтовано більше 30 одиниць автомобільної та військової техніки, а також понад 140 двигунів, вузлів і агрегатів.

 

Читайте також

Інформація про надходження та використання бюджетних коштів Южноукраїнської міської територіальної громади за період з 19.07.2024 по 25.07.2024

Фінансове управління Южноукраїнської міської ради

За відповідний період до бюджету громади  надійшло доходів в сумі 18 479,8 тис. грн., із них:...

27 липня - 30 років від дня створення управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Шановні працівники управління соціального захисту населення! Від імені Южноукраїнської міської ра...

Звіт про результати проведення внутрішньої оцінки якості та моніторингу надання соціальних послуг у комунальному закладі «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Южноукраїнської міської територіальної громади»

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

Комунальним закладом «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних посл...

Торгівля людьми

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Особа вважає себе такою, яка була втягнута у військовий конфлікт, і хоче оформити статус постраждало...