Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Симптоми отруєння грибами. Перша допомога при отруєнні
AA

Симптоми отруєння грибами. Перша допомога при отруєнні

Гриби – це дарунок лісу, але, водночас, вони є небезпечним продуктом харчування, який може призвести до отруєння, а іноді й до смерті. Отруєння організму викликають токсини, алкалоїди та сполучення важких металів, які містяться в грибах.

Знання симптоматики отруєння грибами та першої допомоги при таких станах дозволить Вам у скрутну хвилину зарадити собі чи своїм рідним і близьким та навіть врятує життя.

Симптоми.

Ознаки отруєння грибами можуть проявитися як через 30 хвилин після споживання, так і протягом декількох днів. Основними ознаками отруєння грибами є:

1. нудота, блювання;

2. різкий біль у животі;

3. діарея;

4. запаморочення;

5. підвищення температури тіла;

6. зниження пульсу;

7. задуха;

8. судоми;

9. відтік крові від кінцівок (холодні руки та ноги);

10. поява галюцинацій та марення.

Перша допомога при отруєнні.

1. Найголовніше - терміново телефонуйте «103»

2. Якщо є можливість, промийте шлунок простою водою чи прийміть сорбенти (найменша ефективна доза активованого вугілля - 0,5 г/кг маси тіла).

3. До приїзду невідкладної допомоги дотримуйтесь постільного режиму і пийте багато рідини - води, підсоленої води або прохолодного чаю. Це допоможе відновити водно-сольовий баланс та вивести токсини.

4. Категорично заборонено вживати алкоголь, будь-яку їжу чи молочні та кисломолочні продукти – це може прискорити всмоктування токсинів.

Залишки грибів або грибних страв треба обов’язково зберегти, тому що лабораторне їх дослідження допоможе встановити причину отруєння та призначити правильне лікування.

Ні в якому разі не займайтеся самолікуванням і не намагайтеся "перечекати" - це може бути смертельно небезпечно! Варто врахувати те, що діти та люди літнього віку важче переносять отруєння грибами у порівнянні зі здоровими дорослими людьми. Наші висококваліфіковані фахівці нададуть вам необхідну допомогу, стабілізують стан в мінімальний термін та збережуть здоров’я і життя.

Читайте також

День лікаря–лаборанта

КНП «Южноукраїнська міська багатопрофільна лікарня»

15 квітня відзначаються День лікаря–лаборанта, міжнародний день фахівця з лабораторної ді...