Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Шановці мешканці Южноукраїнської міської територіальної громади!
AA

Шановці мешканці Южноукраїнської міської територіальної громади!

Напередодні свят Нового року та Різдва Христового Некомерційне комунальне підприємство «Южноукраїнський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» щиро вітає Вас з Новим роком та бажає всіх земних благ, а саме головне  - Перемоги та мирного неба над головою.

Попередні три роки для нашого Центру, нашої Громади та нашої Держави видалися дуже складними.

В 2020 році  почалася  епідемія COVID-19.

В лютому 2022 року почалася війна з росією.

Незважаючи  на всі ці виклики та негаразди, з якими нам  всім довелося стикнутися, Центр весь цей час продовжував наполегливо працювати та розвиватися на благо людей нашої громади.

Так, ще в листопаді 2021 року депутатським корпусом Южноукраїнської міської ради для Центру  з міського бюджету міста  Южноукраїнська були виділені грошові кошти в сумі 570 тисяч гривень для придбання лабораторного обладнання, в грудні 2021 року  це обладнання було закуплено. Відкриття лабораторії було заплановано на кінець січня – початок лютого 2022 року, але війна внесла свої корективи, Попри всі складнощі, не дивлячись ні на що, в кінці березня після проведення косметичного ремонту лабораторія запрацювала.

З відкриттям лабораторії в Центрі пацієнти мають можливість за направленням сімейного лікаря БЕЗКОШТОВНО пройти лабораторні дослідження, які входять до Переліку лабораторних та інструментальних діагностичних досліджень, що здійснюються у межах послуг з надання Первинної медичної допомоги, а саме:

  • загальний аналіз крові з лейкоцитарною формулою;
  • загальний аналіз сечі;
  • глюкоза крові;
  • загальний холестерин.

З початком війни більшість мешканців нашої громади залишилися без медичних препаратів, засобів індивідуальної гігієни, медичних виробів. Найвразливішими  в даній ситуації виявилися люди з особливими потребами:  в аптеках були відстуні найпростіші медичні вироби, з Миколаєва та інших міст України постачання медичних препаратів зупинилося у зв’язку із настанням  форс – мажорних обставин.  

В цій вкрай складній ситуації  на допомогу Центру прийшли наші волонтери та благодійні фонди: фонд народного депутата України  А.О. Черноморова, фонд «Мирне небо», фонд «Берегиня південь», які доставляли до Центру необхідні медичні препарати,  дитяче харчування, засоби гігієни для людей з особливими потребами  тощо, за що їм велика подяка.  Все це  Центр безкоштовно видавав пацієнтам за направленням сімейних  лікарів.

На протязі 2022 року колектив Центр  не залишався в стороні і від допомоги нашим захисникам. Персонал центру неодноразово виділяв частину своєї заробітної плати  для придбання необхідних речей для наших воїнів. Так для потреб ЗСУ були передані:

  • 2 електричні сонячні станції;
  • електрокардіограф;
  • 200 турнікетів;
  • сух. пайки;
  • медичні тактичні аптечки,

а також багато різноманітних ліків, перев’язувальних матеріалів  тощо.

  Після об’єднання Южноукраїнської територіальної громади в населених пунктах Іванівка, Панкратове, Бузьке відновився медичний прийом мешканців, в Центрі запрацювали 3 нових лікаря.

Восени 2022 року Центр несподівано отримав дуже корисний і необхідний подарунок від  Компанії ПРАТ «ЮЖЕНЕРГОБУД» - новенький автомобіль, який використовується для виїзду сімейних лікарів до пацієнтів додому, що значно полегшило роботу, скоротило час  та дозволило збільшити кількість виїздів лікарів до хворих, які самостійно не можуть прийти на прийом.

На протязі 2022 року Центр неодноразово звертався до  Компанії ПРАТ «ЮЖЕНЕРГОБУД» за допомогою в частині ремонтних робіт. Працівниками ПРАТ «ЮЖЕНЕРГОБУД» на благодійній основі було проведено поточний ремонт приміщень: для комфорту маленьких пацієнтів нашого закладу виконано ремонт «блоку щеплень»,  педіатрії, замінено старі вікна та внутрішні двері на нові металопластикові, а також зроблено ремонт санвузлів для пацієнтів на першому та другому поверхах.

Для зручності громадян, що очікують на прийом до лікарів, за власні кошти Центру було встановлено стельовий кондиціонер у відділенні педіатрії, в коридорі блоку прийому чергових лікарів встановлено телевізор, де висвітлюється актуальна інформація щодо розкладу та можливості запису на прийом до лікарів в режимі реального часу.

Не залишалась в стороні і місцева влада. На протязі 2022 року Центру неодноразово виділялись кошти з місцевого бюджету на придбання необхідного  медичного обладнання, а саме:

  • три шприцевих насоси (інфузомати);

  • електрокардіограф;

  • спірометр  

Загалом  в 2022 році для Центру  за кошти місцевого бюджету міста Южноукраїнська  придбано медичне обладання на загальну суму 518 034, 00 грн. 

В цей важкий для всіх час не залишилися осторонь від потреб Центру та пацієнтів  і  місцеві депутати. Так, із депутатського фонду було виділено  кошти для придбання  необхідного мікроскопу для лабораторії вартістю 20 916, 00 грн.

Персонал НКП «ЮМЦПМСД» висловлює свою щиру вдячність місцевій владі, депутатському корпусу, трудовому колективу ПРАТ «ЮЖЕНЕРГОБУД», благодійним фондам та окремим громадянам за їх активну позицію щодо розвитку  та підтримки галузі медицини на території Южноукраїнської міської територіальної громади.

РАЗОМ МИ  - СИЛА І НІХТО НІКОЛИ НАС НЕ ЗДОЛАЄ, З ЯКИМИ БИ ТРУДНОЩАМИ НАМ НЕ ДОВЕЛОСЯ  ЗІТКНУТИСЯ

Нехай Новий рік принесе всій Україні  мир, спокій і злагоду, впевненість у майбутньому!

Віримо в ЗСУ,  працюємо разом на Перемогу!

 

 

Читайте також

Як захиститися від холери

НКП «Южноукраїнський міський центр первинної медико-санітарної допомоги»

Холера − це гостра діарейна інфекція, що виникає при вживанні харчових продуктів або води...

Що таке сказ?

НКП «Южноукраїнський міський центр первинної медико-санітарної допомоги»

Сказ - це гостра інфекційна хвороба з тяжким ураженням центральної нервової системи, що спричиняєтьс...

Профілактика отруєнь рослинами

НКП «Южноукраїнський міський центр первинної медико-санітарної допомоги»

Гострі отруєння рослинами трапляються зазвичай у теплу пору року серед мешканців які вживають незнай...