Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Річний звіт про діяльність закладу
AA

Річний звіт про діяльність закладу

Комунальний заклад «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Южноукраїнської міської територіальної громади» (далі – КЗ «ТЦСО») працює відповідно до Положення, затвердженого рішенням Южноукраїнської міської ради від 28.10.2021  № 708. У складі територіального центру функціонує 4 відділення: відділення соціальної допомоги вдома, відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги, відділення оздоровчо-реабілітаційних послуг, відділення комплексної реабілітації дітей з інвалідністю.

У 2022 році виявлено 14288 осіб, які потребували соціального обслуговування.

Усім громадянам надано різні види соціальних послуг.

Відділення оздоровчо-реабілітаційних послуг.  

За рік відділення відвідало 272 особи (6 осіб – мешканці сіл), з них за оплату – 167 осіб. У відділенні надано 5540 послуг, у тому числі 29 осіб отримали 504 разових послуг.

Відділення надає послуги громадянам незалежно від їх сімейного стану, які не мають медичних протипоказань для перебування в колективі та потребують оздоровчо-реабілітаційних послуг з метою запобігання виникненню та розвитку органічних розладів особи, підтримки її здоров’я.

Всі процедури надавалися за направленням лікаря та відпускалися за графіком.

Для відпочивальників було організовано триразове збалансоване харчування (145,0 грн. на 1 особу на день).

Під час заїзду відпочивальникам проводилися заняття з психологом, теоретичні та практичні заняття з лікарем, з фахівцями КЗ «ТЦСО»  роз’яснювальна робота щодо різних соціальних послуг, заходи до свят, лекції на різноманітні теми, перукарські послуги та інше. Протягом заїзду відпочивальники мали можливість відвідувати культурні та інші розважальні заклади в межах Южноукраїнської міської територіальної громади.

У звітному році відділення оздоровчо-реабілітаційних послуг стало прихистком для переселених громадян. Так в період з 04.03.2022 по 01.02.2022 у відділенні перебували 82 особи, у т.ч. 17 з них діти віком від 4 до 16 років. За час перебування їх забезпечено дворазовим гарячим харчуванням, психологічною підтримкою та забезпечено одягом і засобами гігієни. 

У відділенні соціальної допомоги вдома на надомному обслуговуванні перебувала 151 особа похилого віку та осіб з інвалідністю, з них за оплату - 49 осіб. У звітному періоді осіб, яких звільнено від оплати, небуло. З початку 2022 року на обслуговуванні перебувало 186 осіб, з них за оплату – 52 осіб. У сільській місцевості на обслуговуванні перебувало 36 осіб, з них за оплату - 17.

У відділенні комплексної реабілітації дітей з інвалідністю  реабілітаційними послугами охоплено 63 дитини. В число реабілітантів установи входять діти, яким встановлено інвалідність; діти віком до трьох років (включно), які належать до групи ризику щодо встановлення інвалідності; діти віком від чотирьох років, які мають відповідні медичні показання і потребують спеціальних умов для одержання реабілітаційних послуг.

58 дітей проживають в м.Южноукраїнськ (з них 5 дітей з числа внутрішньо переміщених осіб), а також 3 дітей проживають в с.Іванівка, 2 дитини – в смт Костянтинівка.

З 01.09.2022 відновлено надання реабілітаційних послуг дітям за індивідуальним графіком. За індивідуальним графіком з дітьми працюють вчитель – логопед, практичний психолог, вчитель-реабілітолог та фахівець із фізичної реабілітації.

Вихователь групи денного догляду та помічник вихователя проводять заняття у формі малих підгруп (2-3 дитини) та індивідуально.

Робота груп денного догляду та короткотривалого перебування залишається призупиненою.

Фахівці установи займалися прийманням,  розміщенням, фасуванням та видачею гуманітарної допомоги внутрішньо переміщеним особам.

У відділенні організації надання адресної грошової та натуральної допомоги послуги отримали 13766 осіб.

Грошову допомогу отримали 399 осіб, натуральну – 13367 осіб (мешканці сіл:  грошова допомога 83 особи – 72750 грн., натуральна допомога 27 осіб – 8300 грн.)

Отримали послуги:

- перукарські – 1748 осіб, з них за оплату - 1594 особи (мешканці сіл – 66 осіб);

- послуги взуттьовика - 150 осіб (мешканці сіл – 12 осіб);

- послуги швачки - 132 особи (мешканці сіл – 2 особи).

 Працював у 2021-2022 навчальному році «Університет третього віку», де 146 осіб (мешканці сіл – 59 осіб) отримували освітні послуги на 8 факультетах.

У навчальному 2022 – 2023 роках працює «Університет третього віку», де 72 особи ( мешканці сіл – 44 особи) отримують послуги на наступних факультетах:

  • «Психологія» (м.Южноукраїнськ);
  • «Медико-валеологічний» (м.Южноукраїнськ);
  • «Медико-валеологічний» (смт Костянтинівка);
  • «Здоровий спосіб життя» (с.Іванівка та с.Панкратове).

Пунктом прокату засобів реабілітації скористалися 80 осіб, з них 36 осіб - за оплату (мешканці сіл – 9 осіб, з них 3 особи – за оплату).

Речами, що були у вжитку, забезпечено 1547осіб, які отримали 13651 одиницю одягу.

Наявний у територіальному центрі автотранспорт був задіяний для робочих поїздок територією Южноукраїнської міської територіальної громади та територією Миколаївської області.

Транспортні послуги у грудні надано 71 особі, у т.ч. мобільним сходовим підйомником 20 осіб – 34 послуги.

Надано послуги робітником з комплексного обслуговування і ремонту будинків у с.Бузьке та с.Панкратове 89 осіб, з них 9 осіб за оплату.

Психологом комунального закладу «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Южноукраїнської міської територіальної громади була проведена наступна робота:

  • групові заняття у відділенні оздоровчо-реабілітаційних послуг – 34 заняття/126 осіб;
  • індивідивідуальні консультації – 69/69 осіб;
  • ефіри – 149 (10513 переглядів); 
  • опубліковано на сторінці територіального центру соціальної мережі «Фейсбук» - 550 статей;
  • корекційні заходи – 52 / 56 осіб;
  • група самопідтримки для тих, кому важко справлятися з перепадами настрою, важкими емоціями та переживаннями, двічі на тиждень - 25 заходів – 36 осіб;
  • лекція для батьків вихованців відділення комплексної реабілітації дітей з інвалідністю – 2;
  • група самопідтримки осіб з інвалідністю – 18 занять /20 осіб;
  • заняття на факультеті «Психологія» Університету третього віку – 26 / 26 осіб;
  • психологічна підтримка колективу – 2 захода / 18 осіб;
  • робота з внутрішньо переселеними особами – 99 осіб.

Відбулися 9 виїздів мультидисциплінарної команди. За підсумками проведеної роботи мультидисциплінарної команди послуги та різні види допомог отримали 57 осіб.

У звітному періоді 550 осіб звернулися на «гарячу» телефонну лінію, потреби 484 осіб  задоволено.

Протягом 2022 року на офіційному сайті та на сторінці територіального центру соціальної мережі «Фейсбук» розміщено 1159 статей  та відео-уроків.

 Соціальні працівники відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги протягом місяця були задіяні у роботі з гуманітарною допомогою та її видачею. Сформовано набори з продуктами і гігієнічними засобами. Набори  отримали 8224 осіб, в т.ч. 4620 внутрішньо переміщених осіб.

Працівники територіального центру постійно задіяні в роботі з отримання, оприбуткування, фасування та роздачі гуманітірної допомоги

Комунальний заклад «Територіальний центр соціального обслуговування надання соціальних послуг (надання соціальних послуг) Южноукраїнської міської територіальної громади» з 17 листопада розпочав видачу продуктів харчування та засобів гігієни для внутрішньо переміщених осіб, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 07.03.2022 №220 «Питання надання гуманітарної допомоги цивільному населенню в умовах воєнного стану в Україні». Продукти харчування та засоби гігієни отримали 1637 осіб.

 

Читайте також

Чисте довкілля – запорука здорового способу життя

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

В рамках проведення загального екологічного місячника по прибиранню та благоустрою території Южноукр...

Подорож до музею

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

Сьогодні відпочивальники відділення оздоровчо-реабілітаційних послуг КЗ «Терито...

Лекція у відділенні оздоровчо-реабілітаційних послуг

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

  Сьогодні у відділенні оздоровчо-реабілітаційних послуг КЗ «Територіальний центр соці...

Психологічне заняття із соціальними робітниками відділення соціальної допомоги вдома КЗ «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Южноукраїнської міської територіальної громади»

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

Психологічне заняття із соціальними робітниками відділення соціальної...

Прогулянки природничого характеру у  відділенні комплексної реабілітації дітей з інвалідністю

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

З настанням теплої погоди для вихованців групи денного догляду відділення комплексної реабіліта...