Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Проведено засідання координаційної ради з питань охорони здоров’я в місті Южноукраїнську
AA

Проведено засідання координаційної ради з питань охорони здоров’я в місті Южноукраїнську

10 березня відбулося засідання координаційної ради з питань охорони здоров’я в місті Южноукраїнську за І квартал 2016 року.

Засідання проходило під головуванням першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ганни Мустяци.

Також були присутні представники ДЗ СМСЧ №2, правоохоронних органів, начальники управлінь та відділів Южноукраїнської міської ради і її виконавчого комітету, депутати Южноукраїнської міської ради.

Першим питанням на засіданні обговорювалась передача ДЗ СМСЧ №2 у комунальну власність територіальної громади міста Южноукраїнська.

Фінансування закладу забезпечується за рахунок медичної субвенції та частково з місцевого бюджету, але питання самої передачі на баланс не завершене.

Під час обговорення можливих шляхів вирішення цієї процедури і пов’язаних з нею існуючих проблем, було наголошено на необхідності створення робочої групи для обстеження та забезпечення умов завершення передачі майна у власність територіальної громади міста.

Також зазначено, що скорочення штатних працівників наразі в медико-санітарній частині не очікується.

Наступним питанням було заслухано інформацію про профілактичну роботу із запобігання захворюваності туберкульозом, СНІДом та ВІЛ-інфекцією в місті Южноукраїнськ.

На сьогоднішній день на обліку перебуває 303 ВІЛ-інфікованих, 72,6% з них отримують антиретровірусну терапію.

Було зазначено, що серед хворих на туберкульоз в місті Южноукраїнську немає підлітків та дітей.

Тематичні бесіди та роз’яснювальні роботи з профілактики захворювання на туберкульоз, ВІЛ-інфекцію та інші хвороби щорічно проводяться в Центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді і в усіх закладах освіти.

Також було обговорено питання організації роботи з виявлення осіб, які незаконно вживають наркотичні засоби, психотропні речовини та обстеження на туберкульоз осіб, звільнених з місць позбавлення волі; про дотримання режиму роботи навчальних закладів, проведення фізкультурно-оздоровчих заходів в режимі навчального дня, заборону тютюнопаління, введення батьківських всеобучів та пропаганду здорового способу життя.

Під час розгляду питання про випадки і причини малюкової смертності в місті, було повідомлено про 1 випадок малюкової смертності з початку 2016 року.

Координаційна рада з питань охорони здоров'я і надалі працюватиме для покращення показників з різних напрямків в місті Южноукраїнську.

 

 

 

 

 

Читайте також

Оздоровлення дітей з інвалідністю в ОРК «Іскра»

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

10 вихованців відділення комплексної реабілітації дітей з інвалідністю комунального закладу «Т...

Потужність дози радіоактивного випромінення на території Южноукраїнської міської територіальної громади станом на 17.05.2024

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

  Станом на 17 травня 2024 року потужність дози на території Южноукраїнської міської тери...

ШАНОВНІ ЖИТЕЛІ ГРОМАДИ!

Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

На теперішній час наша громада знаходиться в межах встановлених граничних лімітів споживання електро...