Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Про співфінансування на розвиток елеваторних потужностей
AA

Про співфінансування на розвиток елеваторних потужностей

Інформуємо, що за інформацією Міністерства аграрної політики та продовольства України, програма USAID з аграрного та сільського розвитку (АГРО) підтримає українські підприємства, які надають послуги з сушіння, зберігання та доробки зернових та технічних культур. Програмою передбачено 10-15 проєктів співфінансування з бюджетом від 18 до 36 млн грн кожен.

Проєкти збільшать обсяги та час зберігання зернових та технічних культур, що дозволить агровиробникам отримувати необхідні послуги вчасно та в потрібному обсязі. Потужності з сушіння та доробки зерна збережуть якість продукції. Загалом, це сприятиме стійкості бізнесу та покращуватиме продовольчу безпеку в Україні.

Програма USAID АГРО заохочує заявки від українських компаній та підприємств, які надають послуги з доробки та зберігання сільськогосподарської продукції, мають елеваторні потужності, розробили або почали розробляти проєктну документацію.

Очікувані результати в межах одного проєкту:

- не менше ніж 70 мікро, малих та середніх агровиробників (ММСП) отримають послуги з доробки, сушіння та/або зберігання зерна,

- не менш ніж на 20 тис тонн/рік збільшиться надання послуг ММСП зі зберігання зерна та/або не менш ніж на 50 тис тонн в рік послуг по сушінню зерна;

- не менше 50% від загальної кількості наданих послуг з доробки, сушіння та/або зберігання зерна отримають агровиробники, які мають в обробітку (орендують) землі площею менше 500 га.

Додатковими перевагами будуть:

- збільшення елеваторних потужностей переробних підприємств;

- спрямування проєкту на впровадження енергоефективних технологій;

- якщо заявники підпадають під визначення малих і середніх підприємств (за критеріями – від 10 до 300 працівників, від 100 тис $ до 15 млн $ річний оборот та річна сума активів).

Етапи та дедлайни:

- до 19 січня 2024 року – зареєструватися для участі у передзаявочному онлайн-семінарі (електронна адреса: agro.subawards@chemonics.com);

- 23 січня 2024 року з 11:00 до 13:00 год. Програма USAID АГРО проведе передзаявочний онлайн-семінар;

- не пізніше 18:00 год. 30 січня 2024 року – подання запитань щодо участі у цьому конкурсі на електронну адресу: ilazarenko@chemonics.com;

- не пізніше 18:00 год. 14 лютого 2024 року – кінцевий термін подання заявок для розгляду в першому раунді (технічна пропозиція, бюджет і супровідні документи) на електронну адресу: agro.subawards@chemonics.com.

Заявки будуть розглядатися по мірі надходження.

Програма USAID АГРО продовжить приймати заявки до 18:00 год.  03 липня 2024 року або до моменту вичерпання коштів.

Повний опис технічного завдання та як подати заявку за посиланням: https://bit.ly/3TZvCso.

Читайте також

До уваги власників особистих селянських господарств та/або фермерських господарств, що зареєстровані як фізичні особи – підприємці!

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Повідомляємо вам,  відповідно до Методики визначення шкоди та збитків, завданих особистим...