Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Прийняли участь у засіданні координаційної ради
AA

Прийняли участь у засіданні координаційної ради

22.12.2017 року завідувач відділення соціальної реабілітації дітей-інвалідів комунального закладу «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м.Южноукраїнська» Людмила Чернова прийняла участь у засіданні координаційної ради по виконанню міської комплексної Програми «Турбота», де прозвітувала про соціальну реабілітацію дітей-інвалідів у нашому місті.

У своїй доповіді вона зупинилася на основних моментах, а саме, що відділення соціальної реабілітації дітей – інвалідів комунального закладу «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)  м. Южноукраїнська» - це установа, діяльність якої направлена на створення системи заходів для відновлення або опанування дітьми з інвалідністю або дітьми віком до двох років, які належать до групи ризику щодо отримання інвалідності, знань та навичок, необхідних для незалежного або підтриманого проживання в соціальному середовищі.  

На сьогоднішній день у м. Южноукраїнськ зареєстровано 149 дітей з інвалідністю, з них 19 дітей навчаються у навчальних закладах, спеціалізованих школах – інтернатах і  фактично проживають за межами нашого міста.  130 дітей живуть в м. Южноукраїнськ,  

 З квітня 2017 року у відділенні відкрито групу для надання соціальної послуги денного догляду. Для дітей цієї групи організовано розвиваючі заняття, спостереження за станом здоров’я, триразове харчування, денний відпочинок, здійснення допомоги у самообслуговуванні (дотримання особистої гігієни, рухового режиму, годування тощо), формування та підтримку навичок самообслуговування, проведення культурно – масових заходів. Для організації харчування та денного відпочинку (сну) за кошти міського бюджету було придбано твердий та м’який інвентар, меблі, посуд.

У 2017  році реабілітаційні послуги в групі та поза групою за індивідуальним графіком відповідно до рекомендацій лікарсько – консультативної комісії отримали    60 дітей, з них 54 дитини з інвалідністю віком від  2 до 16 років та 6 дітей віком до 2 років, які належать до групи ризику щодо отримання інвалідності. Кількість отримувачів реабілітаційних послуг порівняно з 2016 роком збільшилась удвічі.

Читайте також

Подорож до музею

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

Сьогодні відпочивальники відділення оздоровчо-реабілітаційних послуг КЗ «Терито...

Лекція у відділенні оздоровчо-реабілітаційних послуг

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

  Сьогодні у відділенні оздоровчо-реабілітаційних послуг КЗ «Територіальний центр соці...

Психологічне заняття із соціальними робітниками відділення соціальної допомоги вдома КЗ «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Южноукраїнської міської територіальної громади»

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

Психологічне заняття із соціальними робітниками відділення соціальної...

Прогулянки природничого характеру у  відділенні комплексної реабілітації дітей з інвалідністю

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

З настанням теплої погоди для вихованців групи денного догляду відділення комплексної реабіліта...