Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Представники ЮУАЕС напередодні Дня Перемоги побували в гостях у ветерана
AA

Представники ЮУАЕС напередодні Дня Перемоги побували в гостях у ветерана

З майбутнім Днем Перемоги ветерана Великої Вітчизняної війни Ганну Пахно привітали представники адміністрації та профспілкового комітету Южно-Української АЕС. Делегація атомників на чолі з генеральним директором підприємства депутатом Миколаївської обласної ради Володимиром Лісніченком побувала в гостях у учасниці бойових дій напередодні свята - 4 травня.

Відвідування тих, хто відстояв Перемогу в роки Великої Вітчизняної війни, для колективу ЮУАЕС стало вже традицією. І нині, вручивши квіти та подарунки, Володимир Лісніченко від імені атомників побажав Ганні Никифорівні міцного здоров'я та всіляких гараздів.

Ганна Пахно - колишній працівник освіти. На фронт пішла 19-річною дівчиною. Коригувальницею зенітної установки брала участь у звільненні України та Молдови. Пройшла Польщу та Німеччину. Серед нагород Ганни Никифорівни - орден «Вітчизняної війни ІІ ступеня», медалі «За бойові заслуги», «За мужність», вісім ювілейних медалей. Вона має звання «Почесний ветеран України» та «Відмінник народної освіти». Незважаючи на похилий вік - 20 липня Ганна Никифорівна відзначить 95-й день народження - вона повна сил і енергії. Багато гуляє на свіжому повітрі, читає газети і активно цікавиться життям міста та атомної станції, де працює одна з її дочок. Розповідаючи гостям про своє воєнне та післявоєнне трудове життя, Ганна Пахно резюмує: «Недарма воювала, недарма працювала».

Цього ж дня представники адміністрації та профспілкового комітету Южно-Українського енергокомплексу відвідали Раду ветеранів ВП ЮУАЕС, де напередодні свята учасники бойових дій отримували грошову допомогу від колективу підприємства.

Южно-Українські атомники першими серед вітчизняних колег організували безстрокову масштабну благодійну акцію «Ветеран» зі збору коштів для тих, хто відстояв у роки Великої Вітчизняної війни право жити у вільній і мирній країні. Ця ініціатива діє вже сім років. У її рамках кожен бажаючий працівник енергокомплексу перераховує гроші зі своєї заробітної плати на розрахункові рахунки двох рад ветеранів - ВП ЮУАЕС і міського. Кошти спрямовуються на придбання медикаментів, лікування, вирішення соціальних проблем пенсіонерів.

- Участь у цій благодійній акції на мій сімейний бюджет ніяк не впливає, а от літнім людям - це гарна допомога, - каже працівник цеху теплової автоматики та вимірювань Южно-Української АЕС Євген Подгурський, який приїхав зі своїми колегами цього дня до Ради ветеранів ВП ЮУАЕС. - Люди, які не пам'ятають минулого, не мають майбутнього.

Нині в Раді ветеранів ВП ЮУАЕС налічується 2158 колишніх працівників атомної станції. У міській Раді ветеранів війни та праці на обліку 8 учасників бойових дій, 13 учасників бойових дій у інших країнах, 55 вдів, 140 учасників війни, 2 блокадниці та тисяча дітей війни.

«За перший квартал нинішнього року в рамках акції «Ветеран» ми отримали 115 тисяч гривень, - констатує голова Ради ветеранів ВП ЮУАЕС Микола Сидоров. - А за весь 2017 рік сума складе більше 500 тисяч. Щорічно до Дня Перемоги з цих коштів ми надаємо благодійну допомогу учасникам бойових дій, учасникам війни, вдовам учасників бойових дій. Цього року до них приєдналися ще й діти війни. Таких в нашій організації 438 осіб. Всього на нинішню акцію було витрачено майже 52 тисячі гривень благодійних внесків».

Подібні соціальні ініціативи в Раді ветеранів ВП ЮУАЕС планують проводити також до Дня Конституції, Дня незалежності та до Дня енергетика.

- Сьогодні пенсіонерам дуже важко жити, - резюмує М.Сидоров. - У молоді роки вони віддали знання, сили та досвід на розбудову нашої країни, тож тепер прийшов час, коли про них має подумати нове покоління.

 

 

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...