Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Представники ЮУАЕС напередодні Дня Перемоги побували в гостях у ветерана

10.05.2017
Управління інформації та громадських зв’язків ВП ЮУ АЕС

З майбутнім Днем Перемоги ветерана Великої Вітчизняної війни Ганну Пахно привітали представники адміністрації та профспілкового комітету Южно-Української АЕС. Делегація атомників на чолі з генеральним директором підприємства депутатом Миколаївської обласної ради Володимиром Лісніченком побувала в гостях у учасниці бойових дій напередодні свята - 4 травня.

Відвідування тих, хто відстояв Перемогу в роки Великої Вітчизняної війни, для колективу ЮУАЕС стало вже традицією. І нині, вручивши квіти та подарунки, Володимир Лісніченко від імені атомників побажав Ганні Никифорівні міцного здоров'я та всіляких гараздів.

Ганна Пахно - колишній працівник освіти. На фронт пішла 19-річною дівчиною. Коригувальницею зенітної установки брала участь у звільненні України та Молдови. Пройшла Польщу та Німеччину. Серед нагород Ганни Никифорівни - орден «Вітчизняної війни ІІ ступеня», медалі «За бойові заслуги», «За мужність», вісім ювілейних медалей. Вона має звання «Почесний ветеран України» та «Відмінник народної освіти». Незважаючи на похилий вік - 20 липня Ганна Никифорівна відзначить 95-й день народження - вона повна сил і енергії. Багато гуляє на свіжому повітрі, читає газети і активно цікавиться життям міста та атомної станції, де працює одна з її дочок. Розповідаючи гостям про своє воєнне та післявоєнне трудове життя, Ганна Пахно резюмує: «Недарма воювала, недарма працювала».

Цього ж дня представники адміністрації та профспілкового комітету Южно-Українського енергокомплексу відвідали Раду ветеранів ВП ЮУАЕС, де напередодні свята учасники бойових дій отримували грошову допомогу від колективу підприємства.

Южно-Українські атомники першими серед вітчизняних колег організували безстрокову масштабну благодійну акцію «Ветеран» зі збору коштів для тих, хто відстояв у роки Великої Вітчизняної війни право жити у вільній і мирній країні. Ця ініціатива діє вже сім років. У її рамках кожен бажаючий працівник енергокомплексу перераховує гроші зі своєї заробітної плати на розрахункові рахунки двох рад ветеранів - ВП ЮУАЕС і міського. Кошти спрямовуються на придбання медикаментів, лікування, вирішення соціальних проблем пенсіонерів.

- Участь у цій благодійній акції на мій сімейний бюджет ніяк не впливає, а от літнім людям - це гарна допомога, - каже працівник цеху теплової автоматики та вимірювань Южно-Української АЕС Євген Подгурський, який приїхав зі своїми колегами цього дня до Ради ветеранів ВП ЮУАЕС. - Люди, які не пам'ятають минулого, не мають майбутнього.

Нині в Раді ветеранів ВП ЮУАЕС налічується 2158 колишніх працівників атомної станції. У міській Раді ветеранів війни та праці на обліку 8 учасників бойових дій, 13 учасників бойових дій у інших країнах, 55 вдів, 140 учасників війни, 2 блокадниці та тисяча дітей війни.

«За перший квартал нинішнього року в рамках акції «Ветеран» ми отримали 115 тисяч гривень, - констатує голова Ради ветеранів ВП ЮУАЕС Микола Сидоров. - А за весь 2017 рік сума складе більше 500 тисяч. Щорічно до Дня Перемоги з цих коштів ми надаємо благодійну допомогу учасникам бойових дій, учасникам війни, вдовам учасників бойових дій. Цього року до них приєдналися ще й діти війни. Таких в нашій організації 438 осіб. Всього на нинішню акцію було витрачено майже 52 тисячі гривень благодійних внесків».

Подібні соціальні ініціативи в Раді ветеранів ВП ЮУАЕС планують проводити також до Дня Конституції, Дня незалежності та до Дня енергетика.

- Сьогодні пенсіонерам дуже важко жити, - резюмує М.Сидоров. - У молоді роки вони віддали знання, сили та досвід на розбудову нашої країни, тож тепер прийшов час, коли про них має подумати нове покоління.