Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Працівники та ветерани Південноукраїнської АЕС вшанували пам'ять жертв Чорнобильської катастрофи
AA

Працівники та ветерани Південноукраїнської АЕС вшанували пам'ять жертв Чорнобильської катастрофи

26 квітня, у 37-му річницю Чорнобильської катастрофи, ліквідатори аварії, представники трудового колективу Південноукраїнської АЕС, військовослужбовці в/ч 3044, пенсіонери-атомники поклали квіти до пам’ятного знака «Чорнобильська мадонна» та вшанували загиблих хвилиною мовчання.

Найбільша техногенна аварія стала трагедією цілих поколінь і найсуворішим уроком для всього людства. Для Южноукраїнська, як і для інших міст-супутників АЕС, ця дата завжди мала особливий сенс. Вже 27 квітня 1986 року на допомогу колегам в усуненні наслідків катастрофи з Південноукраїнської атомної станції виїхали перші автобуси з ліквідаторами.

Для атомників річниця Чорнобильської катастрофи – це не просто пам'ять і скорбота за загиблими ліквідаторами, які своїм подвигом приборкали небезпечну стихію. Це нагадування про те, як надзвичайно важливо стояти на сторожі ядерної безпеки. 

            Костянтин Панчук, ліквідатор аварії на ЧАЕС: «Ми бачили своїми очима, що там відбулося, дуже важка була катастрофа. А зараз Запорізька АЕС, найбільша атомна електростанція в Європі, окупована. Це вкрай небезпечно і  може призвести до нової аварії. Якщо це станеться, постраждають усі, зокрема й країна-агресор росія».

            Андрій Макусій, ліквідатор аварії на ЧАЕС: «Чорнобиль – це великий урок для людства, і не можна допустити його повторення».

            Світлу пам'ять про жертв Чорнобильської катастрофи у Южноукраїнську вшанували хвилиною мовчання та покладанням квітів до підніжжя пам'ятного знака.

 

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...