Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Підсумкове засідання робочої групи з обстеження земельних ділянок в межах прибережної та рекреаційної зони населених пунктів Южноукраїнської міської територіальної громади
AA

Підсумкове засідання робочої групи з обстеження земельних ділянок в межах прибережної та рекреаційної зони населених пунктів Южноукраїнської міської територіальної громади

20 жовтня 2023 року у залі засідань виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради відбулося засідання робочої групи з обстеження земельних ділянок в межах прибережної та рекреаційної зони населених пунктів Южноукраїнської міської територіальної громади на предмет їх використання за цільовим призначенням в наданих межах та наявність забудов під головуванням заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Сергія ГОРНОСТАЯ.

Робочою групою виконано значний обсяг роботи з обстеження території рекреаційної та прибережної зони уздовж берегів річки Південний Буг та біля ставків.

 

Виявлено використання земельних ділянок у прибережній смузі річки Південний Буг та ставку біля села Іванівка без правовстановлюючих документів підприємствами, зокрема ТОВ «Плавні» та ТОВ «Будтранссервісстрой», з ними проведена робота щодо приведення документації у відповідність до цивільного та земельного законодавства.

Виявлено спробу незаконного отримання земельної ділянки з водним об’єктом у приватну власність, по даному факту інформація передана до правоохоронних органів для відкриття кримінального провадження.

Обстежено територію прибережної смуги в селі Бузьке. Костянтинівською селищною радою за 2017-2020 роки було виділено у приватну власність 98 земельних ділянок уздовж річки під будівництво гаражів.

Всі земельні ділянки були обстежені, на 17 ділянках виявлена забудова (з них 5 тимчасових споруд).

Як встановлено робочою групою, правовстановлюючі документи на нерухоме майно або дозвільні документи на будівництво у власників земельних ділянок відсутні.

Враховуючи принцип непорушності права приватної власності, відсутність правовстановлюючих документів на забудови, робочою групою підтримана пропозиція щодо надання усієї зібраної інформації по виявленим порушенням до прокуратури з метою проведення перевірки на предмет дотримання законодавства власниками та користувачами земельних ділянок та вжиття заходів прокурорського реагування.

 

Читайте також

Проведено рейд робочої групи щодо заборони продажу ранньоквітучих рослин Червоної книги України

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

07 березня 2024 року відділом екології, охорони навколишнього середовища та земельних відносин спіль...

Що таке ЕкоЗагроза

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

ЕкоЗагроза – це офіційний ресурс Міндовкілля, розроблений за підтримки Міністерства цифрової т...