Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Підсумкове засідання робочої групи з обстеження земельних ділянок в межах прибережної та рекреаційної зони населених пунктів Южноукраїнської міської територіальної громади

23.10.2023
Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

20 жовтня 2023 року у залі засідань виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради відбулося засідання робочої групи з обстеження земельних ділянок в межах прибережної та рекреаційної зони населених пунктів Южноукраїнської міської територіальної громади на предмет їх використання за цільовим призначенням в наданих межах та наявність забудов під головуванням заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Сергія ГОРНОСТАЯ.

Робочою групою виконано значний обсяг роботи з обстеження території рекреаційної та прибережної зони уздовж берегів річки Південний Буг та біля ставків.

 

Виявлено використання земельних ділянок у прибережній смузі річки Південний Буг та ставку біля села Іванівка без правовстановлюючих документів підприємствами, зокрема ТОВ «Плавні» та ТОВ «Будтранссервісстрой», з ними проведена робота щодо приведення документації у відповідність до цивільного та земельного законодавства.

Виявлено спробу незаконного отримання земельної ділянки з водним об’єктом у приватну власність, по даному факту інформація передана до правоохоронних органів для відкриття кримінального провадження.

Обстежено територію прибережної смуги в селі Бузьке. Костянтинівською селищною радою за 2017-2020 роки було виділено у приватну власність 98 земельних ділянок уздовж річки під будівництво гаражів.

Всі земельні ділянки були обстежені, на 17 ділянках виявлена забудова (з них 5 тимчасових споруд).

Як встановлено робочою групою, правовстановлюючі документи на нерухоме майно або дозвільні документи на будівництво у власників земельних ділянок відсутні.

Враховуючи принцип непорушності права приватної власності, відсутність правовстановлюючих документів на забудови, робочою групою підтримана пропозиція щодо надання усієї зібраної інформації по виявленим порушенням до прокуратури з метою проведення перевірки на предмет дотримання законодавства власниками та користувачами земельних ділянок та вжиття заходів прокурорського реагування.