![](https://storage.googleapis.com/yu-mk-ua.appspot.com/2024/6/14/news/box3/c2fd115030a805e3334c017ed9e2e00a.jpeg)
До уваги аграріїв, які займаються переробкою продукції рослинництва чи готовий її запровадити!
11 червня, розпочалась програма AGROw UP - це безплатні консультації та вебінари для українського бі...
Res --> 1
З настанням весняно-літнього періоду неодмінно зростає кількість місць стихійної торгівлі продуктами харчування. Цьому сприяє не лише соціально-економічне становище в країні, а й те що громадянин не замислюється над тим, в якій мірі можна нашкодити власному здоров’ю, якщо харчуватися зі стихійних ринків. Несвідома частина громадян надає перевагу продуктам харчування, які реалізують із землі, не замислюючись про якість цих продуктів, ким та в яких умовах вони виготовлені, де зберігались і як вони транспортувались. Не дивляться покупці і на бруд, що летить на продукти з вулиці від машин та з-під ніг перехожих. Не згадують вони повідомлення в засобах масової інформації про гострі кишкові отруєння серед тих осіб, які вживали продукти придбані на стихійних ринках, вважаючи що з ними цього не трапиться. Громадяни не уявляють, який ризик тягне за собою здійснення покупок в несанкціонованих місцях торгівлі. Покупець, купуючи їжу на вулиці бере відповідальність на себе та повинен усвідомлювати всі ризики для здоров’я, оскільки у більшості випадків вулична торгівля в Україні незаконна.
А ось вживання такої продукції, за словами фахівців, загрожує нашому здоров`ю. Дізнатися про якість і свіжість такої продукції можна хіба що «на око» та за запахом.
Здавалося б, що поганого в тому щоб зранку вийти на стихійний ринок та купити свіже молоко, зручно і швидко. Але не завжди безпечно. Досить часто олію чи молоко реалізують у пластикових пляшках невідомого походження, не виключено, що їх було знайдено на смітниках, можливо, використовували для різних хімічних засобів. Очевидним є той факт, що з метою захисту споживача якість товару має відповідати загальноприйнятим стандартам і нормативам. Торгівля на стихійних ринках заборонена, оскільки існує небезпека забруднення харчових продуктів. Такі продукти можуть викликати кишкові захворювання і серйозні харчові отруєння. Особливо м’ясні продукти та продукти, які вимагають особливих умов зберігання.
На даних об’єктах відсутні експлуатаційні дозволи Держпродспоживслужби, не організовано роботу лабораторій ветеринарно-санітарної експертизи, як того вимагає чинне законодавство.
На виникнення і розповсюдження кишкових інфекцій впливає рівень санітарної культури населення міста, санітарний стан об’єктів підвищеного епідемічного ризику, до яких належать і ринки. Лише там, де працюють спеціалісти лабораторій ветеринарно-санітарної експертизи, що проводять дослідження продуктів харчування, можна говорити про належну безпеку, а на стихійних ринках немає гарантії, що продукти, які там реалізуються, безпечні для здоров’я людини.
11 червня, розпочалась програма AGROw UP - це безплатні консультації та вебінари для українського бі...
30 травня 2024 року та 31 травня 2024 року в великій залі виконавчого комітету Южноукраїнської міськ...
Міський голова Валерій Онуфрієнко, перший заступник міського голови з питань&nbs...
27 травня 2024 року відбулася онлайн зустріч представників виконавчого комітету Южноукраїнської місь...
Відбулась онлайн-зустріч з представниками Полянської сільської громади Закарпатської області, на які...
Що потрібно знати, щоб успішно отримати грант на розвиток власного бізнесу? Розібратися з усіма пита...
В Україні досі розповсюджений бізнес без офіційної реєстрації. І це стосується, як і невеликих підпр...
Відповідно до Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері г...
У зв’язку з аварійно-ремонтними р...
Енергетичний сектор України у процесі відбудови потребує радикальних змін та повного втілення євроін...