Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Не зупиняємося! Відкриті до співпраці задля благопролуччя мешканців нашої громади!
AA

Не зупиняємося! Відкриті до співпраці задля благопролуччя мешканців нашої громади!

02 березня до виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради з візитом щодо майбутньої співпраці завітали представниці Міжнародної гуманітарної організації INTERSOS.

INTERSOS заснована в 1992 році, визнана Міністерством закордонних справ Італії, Європейською Комісією та основними агентствами ООН. Вона має честь мати консультативний статус при Економічній і Соціальній Раді ООН.

МІСІЯ INTERSOS це:

1. Негайно реагувати на гуманітарні кризи, надаючи екстрену допомогу жертвам збройних  конфліктів, посухи, голоду та інших ситуацій лиха.

2. В організації є досвід роботи в регіонах надзвичайних ситуацій (Африка, ЮАР та інші країни), надання допомоги жертвам збройних конфліктів, стихійних лих та екстремальних ситуацій з особливою увагою до захисту найбільш вразливих груп населення (особи з інвалідністю, одинокі матері, багатодітні сім’ї, пенсіонери…).

INTERSOS лише починає свою роботу в Україні з населених пунктів, що стали з 24 лютого 2022р. тиловими містами, куди були спрямовані потоки ВПО, де й зараз розміщені їх велика кількість.

Заступниця міського голови з питань діяльності виконавчих органів Марія ДРОЗДОВА розповіла гостям, яким чином організована робота в Южноукраїнській міській територіальній громаді щодо облаштування, допомоги, комунікації з внутрішньо переміщеними особами, які наразі проживають на території громади. 

«У нашій громаді чимала кількість внутрішньо переміщених осіб. Ми підтримуємо таких осіб, забезпечуємо тимчасовим житлом, гуманітарною допомогою та допомагаємо вирішувати різного роду проблеми. У цьому питанні ми постійно співпрацюємо з благодійними організаціями» - пояснила  Марія ДРОЗДОВА.

Представниці Міжнародної гуманітарної організації INTERSOS проінформували присутніх, що наразі в Ширяєвському районі Одеської області та Березанському районі Миколаївської області вже створені та функціонують медичні мобільні бригади, до яких залучені українські лікарі й медсестри. Мобільні бригади працюють у тісній взаємодії з представниками місцевих громад та медичної спільноти, надаючи допомогу у вигляді медичних наборів, ліків й медичного обладнання та впроваджуючи консультативну медичну допомогу населенню. Даний  напрямок допомоги та подальшу співпрацю обговорили разом з директором некомерційного комунального підприємства «Южноукраїнський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» Дмитром МІРОШНИКОМ та заступником директора з адміністративно-господарських  питань Надією ГОРНОСТАЙ.

Обговорили також з директором Южноукраїнського міського центру соціальних служб Аллою ДИЗИК подальшу співпрацю щодо надання психологічної допомоги жінкам, що постраждали від будь якого прояву насильства та дітям. Команда психологів INTERSOS  також працює задля підтримки ментального здоров’я дітей, підлітків і їхніх батьків у кризовий час.

           

        

Читайте також

 Шановні Почесні донори!

Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

14 червня відзначається Всесвітній день Донора крові. Бюджетом Южноукраїнської міської територіал...

Звіт про виконання міської комплексної програми "Охорона здоров’я в Южноукраїнській міській територіальній громаді" на 2021 – 2025 роки, затвердженої рішенням Южноукраїнської міської ради від 22.04.2021 № 324 за 2023 рік

Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

Бюджетом Южноукраїнської міської територіальної громади з 01.01.2023 по 31.12.2023 (далі – зві...

Звіт про виконання міської комплексної програми "Охорона здоров’я в Южноукраїнській міській територіальній громаді" на 2021 – 2025 роки

Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

Звіт про виконання міської комплексної програми "Охорона здоров’я в Южноукраїнській мі...

Спалах гепатиту А на Вінниччині визначено як надзвичайну ситуацію на рівні області, протиепідемічні заходи посилюють

Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

Спалах гепатиту А на Вінниччині визначено як надзвичайну ситуацію на рівні області, протиепідемічні...