Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Профілактика онкологічних захворювань в громаді в пріоритеті
AA

Профілактика онкологічних захворювань в громаді в пріоритеті

Відбулося засідання координаційної ради з питань охорони здоровя в Южноукраїнській міській територіальній громаді під головуванням заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів Марії ДРОЗДОВОЇ. Порядок денний включав 5 основних питань та 1 додаткове. 

Говорили про: забезпечення безоплатними контрацептивами жінок з тяжкими захворюваннями, внаслідок яких вагітність та пологи загрожують життю, жінок із малозабезпечених сімей, ВІЛ-позитивних жінок та інших категорій населення, які потребують розв’язання проблем, що є наслідками статевих відносин; організацію охорони здоров’я дітей в Южноукраїнській міській територіальній громаді (медичні огляди, щеплення, профілактика захворювань та ін); охорону психічного здоров’я у структурі медичної допомоги Южноукраїнської міської територіальної громади; профілактичну діяльність працівників психологічної служби з дітьми групи ризику; народжуваність на території Южноукраїнської міської територіальної громади. Статистика народжуваності за останні 3 роки, реалії сьогодення. Але головною темою обговорення стало все ж таки можливе доповнення в рамках міської комплексної програми " Охорона здоров’я в Южноукраїнській міській територіальній громаді 2021-2025 рр) заходів щодо профілактики онкологічних захворювань. Безпосередньо мова йшла про проведення мамографічного обстеження молочної залози жінкам старше 40 років, в порядку часткового відшкодування за рахунок місцевого бюджету та  впровадження в роботу медичних закладів громади скринінгові програми щодо виявлення злоякісних новоутворень переважної локалізації. Розмова виявилася жвавою, були розглянуті різні варіанти, пропозиції, ідеї.

Управління охорони здоров’я Южноукраїнської міської ради отримало ряд питань, що потребує вивчення. Робота в даному напрямку триває.

 

 

Читайте також

 Шановні Почесні донори!

Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

14 червня відзначається Всесвітній день Донора крові. Бюджетом Южноукраїнської міської територіал...

Звіт про виконання міської комплексної програми "Охорона здоров’я в Южноукраїнській міській територіальній громаді" на 2021 – 2025 роки, затвердженої рішенням Южноукраїнської міської ради від 22.04.2021 № 324 за 2023 рік

Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

Бюджетом Южноукраїнської міської територіальної громади з 01.01.2023 по 31.12.2023 (далі – зві...

Звіт про виконання міської комплексної програми "Охорона здоров’я в Южноукраїнській міській територіальній громаді" на 2021 – 2025 роки

Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

Звіт про виконання міської комплексної програми "Охорона здоров’я в Южноукраїнській мі...

Спалах гепатиту А на Вінниччині визначено як надзвичайну ситуацію на рівні області, протиепідемічні заходи посилюють

Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

Спалах гепатиту А на Вінниччині визначено як надзвичайну ситуацію на рівні області, протиепідемічні...

Шановні жителі громади!

Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

Зворотний зв’язок від пацієнта — це дієвий інструмент для підвищення якості надання меди...