Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | На ЮУАЕС завершено цикл  профорієнтаційних занять для старшокласників
AA

На ЮУАЕС завершено цикл  профорієнтаційних занять для старшокласників

У ВП «Южно-Українська АЕС» завершено цикл профорієнтаційних занять  2015-2016 рр. для старшокласників 30-кілометрової зони атомної станції. Їх відвідали 850 майбутніх випускників Арбузинського,  Братського, Вознесенського, Доманівського, Первомайського районів, а також міст Вознесенськ і Южноукраїнськ. Слухачами останнього заняття 15 квітня були учні гімназії міста-супутника ЮУАЕС.

Планомірну діяльність з професійної орієнтації старшокласників населених пунктів зони спостереження Южно-Української атомної станції управління кадрів спільно з відділом роботи з громадськістю та ЗМІ підприємства ведуть, починаючи з 2014 року. Завдяки системному підходу, з професією атомника отримали можливість ознайомитися значно більше майбутніх абітурієнтів. «Сьогодні для нас географія проживання не має значення. Головне, щоб була успішність і бажання працювати на нашому підприємстві, -  підкреслює начальник управління кадрів ВП ЮУАЕС В'ячеслав Губа. - Переконаний, що в нашій ситуації робота з профорієнтації особливо важлива для довколишніх районів. Загальновідомо, що думка про атомну станцію нерідко формується на підставі всіляких міфів і домислів. А коли молода людина своїми очима бачить високотехнологічне виробництво, спілкується з людьми, які ним управляють, дізнається про рівень соціальної захищеності працівників АЕС, вона не лише може замислитися про вибір професії атомника, а й просто переконатися, що це безпечний і соціально значущий для регіону об'єкт. Що для нас не менш важливо».

На  профорієнтаційних заняттях старшокласникам детально представляли спеціальності, затребувані в атомній галузі, а також вищі навчальні заклади, де можна здобути профільну освіту. Особлива увага приділялася тристороннім договорам цільової підготовки молодих фахівців для Южно-Української АЕС. Укладення такого договору з наступним дотриманням його умов забезпечить молодим людям гарантоване працевлаштування у ВП ЮУАЕС. Вибираючи професію атомника, вони можуть розраховувати на гідну оплату своєї праці та серйозні соціальні гарантії в майбутньому. Та при цьому рівень їхніх знань і кваліфікація мають бути дуже високими, оскільки їм належить обслуговувати складне устаткування. Саме висока успішність і навчальна дисципліна є для студента головними умовами тристороннього договору.

Дізналися молоді люди під час візитів на Южно-Український енергокомплекс і про унікальність самого підприємства. Разом з атомною станцією до його складу входить каскад ГЕС-ГАЕС. Отже, разом з представниками традиційних «атомних» спеціальностей тут працюють і спеціалісти-гідроенергетики. Учасники профорієнтаційних занять мали можливість ознайомитися з роботою всіх трьох складових ВП ЮУАЕС: екскурсії включали огляд Олександрівської ГЕС і Ташлицької ГАЕС, а також відвідування повномасштабного тренажера Южно-Української АЕС. У інформаційно-культурному центрі підприємства за допомогою спеціальних макетів фахівці відділу роботи з громадськістю та ЗМІ демонстрували майбутнім абітурієнтам принципи роботи основного обладнання атомної станції.

Система цільової підготовки молодих фахівців для Южно-Української АЕС у рамках  тристоронніх договорів «АЕС-студент-виш» діє впродовж 10 років. Сьогодні за такими договорами в Національному технічному університеті України «Київський політехнічний інститут», Одеському національному політехнічному університеті,  Вінницькому національному технічному університеті, Національному університеті «Львівська політехніка», Державному вищому навчальному закладі «Український державний хіміко-технологічний університет» здобуває професію 71 студент. 14 з них отримують персональну стипендію Національної атомної енергогенеруючої компанії «Енергоатом».

 

Читайте також

Видача благодійної допомоги сім'ям з дітками до трьох років

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

Видача благодійної допомоги сім'ям з дітками до трьох років, які зареєстровані в Южноукраїнсь...

Адміністративні та кримінальні правопорушення, вчинені на території Южноукраїнської МТГ з 06 по 12 травня 2024 року

Відділення поліції № 3 Вознесенського районного управління поліції

6 травня о 12:38 надійшло повідомлення зі служби 102 про те, що у будинку № 54 по вул. Європейській...

Інформація про надходження та використання бюджетних коштів Южноукраїнської міської територіальної громади за період з 10.05.2024 по 16.05.2024

Фінансове управління Южноукраїнської міської ради

За відповідний період до бюджету громади надійшло доходів в сумі19 364,8 тис. грн., із них:...

До уваги військовозобов’язаних осіб – мешканців Южноукраїнської міської територіальної громади та внутрішньо-переміщених осіб!

Центр надання адміністративних послуг міста Южноукраїнська

У зв’язку із набранням чинності з 18.05.2024 Закону України «Про внесення змін до деяких...

Оздоровлення дітей з інвалідністю в ОРК «Іскра»

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

10 вихованців відділення комплексної реабілітації дітей з інвалідністю комунального закладу «Т...