Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Медична допомога пацієнтам з COVID-19 чи підозрою на нього
AA

Медична допомога пацієнтам з COVID-19 чи підозрою на нього

Через війну в Україні увага до пандемії COVID-19 дещо знизилася, проте поширення вірусу не зупинилося. Українці продовжують хворіти на коронавірусну хворобу і потребують відповідної медичної допомоги.

Пацієнти з COVID-19 чи з підозрою на нього можуть отримати необхідну медичну допомогу за місцем перебування та незалежно від укладеної декларації з лікарем. Це безоплатно.

Якщо у вас є така можливість, за наявності симптомів коронавірусної хвороби, зверніться до лікаря, з яким уклали декларацію. Незалежно від того, чи переїхали ви в інший населений пункт, намагайтеся тримати зв’язок з вашим сімейним лікарем.

Якщо у вас немає зв’язку з вашим лікарем, ви можете звернутися до будь-якого центру надання первинної медичної допомоги за місцем перебування. Незалежно від того, чи є у вас декларація і в якому місці ви перебуваєте. Укладати нову декларацію не потрібно.

У сімейного лікаря, терапевта чи педіатра можна отримати консультації щодо лікування легкої форми COVID-19. А пацієнти із підозрою на коронавірусну хворобу можуть пройти тестування. У медичному центрі наявні тести. Йдеться про швидкі тести на антиген.

Ще раз наголошуємо, з підозрою на COVID-19 до центру надання первинної медичної допомоги пацієнт може звернутися без декларації. У разі необхідності він отримає консультацію лікаря.

Пацієнтам із легкою та середньою тяжкістю захворювання, які не мають показань до госпіталізації, рекомендовано лікуватися в амбулаторних умовах. Рішення про лікування в амбулаторних умовах приймає лікар первинної медичної допомоги після огляду пацієнта.

Якщо у пацієнта різко погіршився стан здоров’я чи з’явились симптоми, які загрожують життю, потрібно телефонувати на 103. За зверненням по телефону лікар центру екстреної медичної допомоги консультує пацієнтів з питань коронавірусної хвороби цілодобово.

За потреби бригада швидкої приїжджає на виклик до пацієнта. Виклик екстреної медичної допомоги за тел. 103, цілодобово надається невідкладна медична допомога в приймальному відділенні КНП «ЮМБЛ» , вул. Миру №3 тел. (05136) 5-61-33, телефон реєстратури НКП «Южноукраїнський міський центр медико санітарної допомоги» 0675124242, (05136) 5-58-88, (05136) 4-64-30  Якщо є необхідність, людину транспортують до лікарні.. Якщо пацієнт не потребує госпіталізації, йому нададуть необхідну медичну допомогу на місці.

У інфекційному відділені  КНП «ЮМБЛ» нададуть усю необхідну допомогу та ліки, які входять в затверджений протокол лікування COVID-19 .

У перелік безоплатної допомоги пацієнтам з коронавірусом у стаціонарі входять необхідні інструментальні та лабораторні дослідження, медична допомога, киснева підтримка, інтенсивна терапія, медикаментозна терапія та знеболення за потреби.

Всього по Южноукраїнській міській територіальній громаді на COVID-19 захворіло 5313 осіб із яких 153 дитини, вилікувалось 5194 особи, померло 117, що складає 2,2%.

Першою дозою про вакциновано 17088 осіб (51,5%), з них діти (1,3%), другою дозою вакциновано 16281 особа (49,1%) із яких 57 це діти (0,9%).

 

Читайте також

Хвилинка доброти та допомоги

Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

Напередодні світлого свята Великодня  управління охорони здоров’я Южноукраїнської місь...

 Шановні Почесні донори!

Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

14 червня відзначається Всесвітній день Донора крові. Бюджетом Южноукраїнської міської територіал...

Звіт про виконання міської комплексної програми "Охорона здоров’я в Южноукраїнській міській територіальній громаді" на 2021 – 2025 роки, затвердженої рішенням Южноукраїнської міської ради від 22.04.2021 № 324 за 2023 рік

Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

Бюджетом Южноукраїнської міської територіальної громади з 01.01.2023 по 31.12.2023 (далі – зві...

Звіт про виконання міської комплексної програми "Охорона здоров’я в Южноукраїнській міській територіальній громаді" на 2021 – 2025 роки

Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

Звіт про виконання міської комплексної програми "Охорона здоров’я в Южноукраїнській мі...

Спалах гепатиту А на Вінниччині визначено як надзвичайну ситуацію на рівні області, протиепідемічні заходи посилюють

Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

Спалах гепатиту А на Вінниччині визначено як надзвичайну ситуацію на рівні області, протиепідемічні...