Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Конкурс креативних ідей для грантової програми «Соціальні майстерні Черкащини та Миколаївщини» для ініціатив, які працюють в інтересах людей з інвалідністю та їх близького кола
AA

Конкурс креативних ідей для грантової програми «Соціальні майстерні Черкащини та Миколаївщини» для ініціатив, які працюють в інтересах людей з інвалідністю та їх близького кола

Проведення конкурсу ідей в рамках гарантованої програми «Життя на рівних» у Миколаївській області. Фокус соціальні майстерні для людей з інвалідністю.

Благодійна організація «Фонд родини Нечитало» п’ять років реалізує системні соціальні проекти. Додаткову інформацію про фонд можливо отримати за запитом або на сайті https://nechytailo.fund/ru/, також інформація є на фейсбук сторінці @Фонд родини Нечитайло.

Анонс розміщений на сайті за посиланням:

https://nechytailo.fund/ru/sobytiya-inklyuziya/347-konkurs-kreativnikh-idej-dlya-grantovoji-programi-sotsialni-majsterni-cherkashchini-ta-mikolajivshchini-dlya-initsiativ-yaki-pratsyuyut-v-interesakh-lyudej-z-invalidnistyu-ta-jikh-blizkogo-kola.html

Для участі у конкурсі надаємо повне оголошення про конкурс та форму

заявки.

Прийом заявок: з 30 листопада 2020 року по 15 грудня 2020 року.

Запитання щодо участі у конкурсі можна надсилати на адресу se@nechytailo.fund.

З метою створення умови для соціальної та професійної реабілітації осіб з інвалідністю через підтримку та розвиток соціальних майстерень пропонуємо комунальним установам, благодійним/громадським організаціям взяти участь у конкурсі.



Благодійна організація «Фонд родини Нечитайло» більше 5 років реалізує системні проєкти, спрямовані на підтримку людей з інвалідністю.

Особлива історія успішних проєктів в Черкаській області склалася завдяки партнерству та підтримці Черкаської обласної державної адміністрації.  За сприяння Черкаської ОДА була впроваджена послуга соціального таксі в чотирьох районах Черкаської області, відкрито студію гончарного мистецтва «Мальва» в м. Золотоноша, підтримано Університет третього віку в с. Степанці, організовано швейну майстерню в Будищенському психоневрологічному інтернаті.

Також Фонд має досвід успішної співпраці з ОТГ Миколаївської області, оснастивши медичним обладнанням амбулаторії в Коблево та Радсаді, створивши дитячий майданчик в Новобогданівці тощо.

В продовження співпраці БО «Фонд родини Нечитайло» оголошує про старт конкурсу креативних ідей для грантової програми «Соціальні майстерні Черкащини та Миколаївщини».

Мета програми: створити умови для соціальної та професійної реабілітації осіб з інвалідністю через підтримку та розвиток соціальних майстерень.

Географія програми:

  1. Міста обласного та районного значення Черкаської та Миколаївської областей.
  2. Об’єднанні територіальні громади Черкаської та Миколаївської областей.

Учасники програми:

  • Неприбуткові установи та організації (зареєстровані як благодійні організації, громадські об’єднання, бюджетні установи, тощо), діяльність яких пов’язана з тематикою конкурсу.
  • Суб’єкти підприємництва (зареєстровані як підприємства, господарські товариства, фізичні особи – підприємці тощо), які працюють як соціальне підприємство*.

* Соціальне підприємство (СП) – 1) підприємство, яке залучає до своєї роботи перш за все групи людей, що виключені з місцевих ринків праці; 2) бізнес із соціальними цілями, чиї доходи ре-інвестуються в реалізацію місії або на благо спільноти, а не розподіляються серед акціонерів і власників; 3) громадська організація, націлена на соціальні зміни через використання інновацій та підприємництва; 4) підприємства, що виробляють соціально значимі товари чи надають соціально значимі послуги. 

Особливості програми:

Грантова програма триває 3 (три) роки та складається з наступних елементів.

Фінансова підтримка

Фінансова підтримка основної діяльності (на впровадження послуг, організацію простору) у вигляді гранту на суму від 100 до 400 тис. грн (сума гранту перераховується частинами. 1-й рік – 75 %, 2-й та 3-й роки - 25%*).

Нефінансова підтримка

Грантова програма передбачає додаткові можливості для організацій-учасників програми від Фонду протягом 3 років з моменту підписання грантового договору.

Зокрема, нефінансова підтримка може включати:

  • консультації експертів,
  • стажування та навчання за обраною тематикою,
  • оцінювання соціального ефекту проєкту (оцінка impact-складової),
  • промоція та ін.

Прийом заявок: з 30 листопада 2020 р. по 15 грудня 2020 р.

Тривалість грантової програми: 3 (три) роки.

В рамках програми підтримується створення та розвиток соціальних майстерень з метою:

  • Соціальної та професійної реабілітації людей з інвалідністю (організація навчання, дозвілля, створення робочих місць, тощо).
  • Організації денного перебування осіб з інвалідністю (в складі центрів, які надають послугу денного догляду).

Кінцеві бенефіціари проєкту:

  • Особи з інвалідністю, фокус - ментальна інвалідність, порушення органів зору, слуху та мови, опорно-рухового апарату.
  • Деякі категорії маломобільних груп населення (особи похилого віку).

Можливі статті фінансування:

  • обладнання та витратні матеріали;
  • розробка та виготовлення (надання) соціальних продуктів, послуг;
  • розробка програмного забезпечення, яке відповідає меті програми;
  • консультаційні послуги, необхідні для реалізації проєкту;
  • ремонтні роботи (в частині закупівлі будівельних матеріалів);
  • навчання.

Фонд не підтримує наступні витрати:

  • заробітна платня, оренда приміщення та оплата комунальних послуг;
  • витрати на відрядження;
  • пряма гуманітарна та матеріальна допомога;
  • витрати на надання медичної допомоги окремим особам.
  • витрати на вручення премій, організацію почестей, грошову винагороду за реалізацію будь-яких програм або проєктів тощо.

Порядок подання грантової заявки:

Концепції проєктів (за затвердженою формою) мають бути подані в електронному вигляді на адресу se@nechytailo.fund з зазначенням теми - «Соціальні майстерні Черкащини та Миколаївщини». Форму подачі концепції можна закачати за посиланням або отримати на електронну скриньку, надіславши запит на адресу se@nechytailo.fund.

Переваги надаватимуться проєктам, які:

  • залучають від 25% власного або додатково залученого співфінансування для проєкту;
  • демонструють перспективи розвитку після завершення підтримки Фонду, орієнтовані на довготривалі результати;
  • співпрацюють з державними органами та/органами місцевого самоврядування при реалізації ініціатив в інтересах людей з інвалідністю та готові надати лист-підтримку з боку державних органів та/або органів місцевого самоврядування;
  • мають перспективу інтеграції в соціальні програми державних органів/органів місцевого самоврядування;
  • реалізуються організаціями, які активно співпрацюють з місцевими бізнес-структурами та фізичними особам щодо залучення додаткового фінансування;
  • мають перспективу масштабування;
  • пройшли акселератор з соціального підприємництва (для соціальних підприємців).

Критерії оцінювання: відповідність тематиці, обгрунтованість витрат та ресурсів, наявність співфінансування, інноваційність, співпраця з державними органами/органами місцевого самоврядування, сталість проєкту.

Для соціальних підприємців додатковим критерієм є: розроблений прототип товару або послуги, наявність перших продажів.

БО «Фонд родини Нечитайло» запрошує до співпраці організації, які:

  • впроваджують якісні послуги або розробляють інноваційні продукти для людей з інвалідністю (регулярно оцінюють  ефективність послуг, адаптують послуги/продукти до змін у зовнішньому середовищі, використовують в роботі новітні дослідження та досвід успішних організацій);
  • демонструють прагнення фінансової сталості (наявні декілька джерел фінансування, використовуються різні механізми та засоби залучення фінансування, націлені, наприклад, на прибутковість бізнесу для соціальних підприємців);
  • активно комунікують з бенефіціарами, громадою, партнерами, державою (підвищують поінформованість громадськості про актуальність та важливість теми проєкту, демонструють вагомість проєкту для суспільства).

Відбір переможців відбуватиметься в декілька етапів:

І.

 

Відбір проєктів, які задовольняють основним критеріям конкурсу.

  ІІ.

 

Запрошення відібрані проєкти подати повну заявку.

  ІІІ.

 

Завершальний відбір проєктів-переможців Конкурсною комісією програми*. Співбесіда з представником організації.

  ІV.

 

Підписання грантового договору. Грантовою програмою передбачено підписання трирічного договору щодо реалізації проєкту.

 

*В процесі розгляду можливі запити на додаткову інформацію від заявників. Рішення Конкурсної комісії не переглядаються. Фонд залишає за собою право приймати або відхиляти будь-яку заявку відповідно до документації і власних політик і процедур та право припинити процедуру конкурсу й відмовитися від всіх заявок у будь-який час до укладення договору, не несучи при цьому жодної відповідальності перед учасниками. Фонд не зобов'язаний повідомляти про причини відхилення заявок. Переможця буде обрано, як очікується, не пізніше «24» грудня 2020 р., організатор конкурсу проінформує переможця у письмовій формі.

Запитання щодо участі у конкурсі можна надсилати на адресу se@nechytailo.fund.

 

Форма заявки концепції проєкту

 

Читайте також

До уваги ветеранів війни, членів їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України!

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

20 березня 2024 року командою Мінветеранів спільно з Товариством Червоного Хреста України запрова...

Засідання круглого столу по підведенню підсумків проведення заходів до Всесвітнього Дня охорони праці

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Щороку 28 квітня в Україні відзначається Всесвітній день охорони праці. Відповідно до рекомендацій М...

МОЗ нагадує: евакуація постраждалих українців та онкохворих дітей на лікування за кордон — безоплатна

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Вже понад рік Міністерство охорони здоров’я разом із партнерами організовують евакуаційні рейс...

"Дитина не одна"- тимчасова допомога на дітей, щодо яких встановлено факт відсутності батьківського піклування

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Постановою Кабінету Міністрів України від 22 березня 2024 р. № 331 «Деякі питання провадження...

Кіберзалежність

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

На початку свого розвитку комп’ютерні технології здебільшого застосовувалися для роботи, але з...