Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | День фізичної культури і спорту очима южноукраїнських борців греко-римського стилю!
AA

День фізичної культури і спорту очима южноукраїнських борців греко-римського стилю!

Щороку у другу суботу вересня в Україні традиційно відзначається День фізичної культури і спорту – свято спортсменів, тренерів, фахівців спортивної сфери та усіх прихильників здорового і активного способу життя !

Свято здорових та цілеспрямованих людей, яке цього року припало на 9 вересня, южноукраїнські борці греко-римського стилю вирішили відзначити по-справжньому, по-спортивному, прийнявши участь у цей день у 3 спортивних заходах одночасно !!!

● З метою популяризації спорту та здорового способу життя, спільними зусиллями громадської організації «Южноукраїнська асоціація греко-римської боротьби» та управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради, 9 вересня було організовано та проведено відкриту першість міста Южноукраїнська з греко-римської боротьби серед молодших юнаків!

Привітати дітей зі святом спорту та здорового способу життя у цей день до Южноукраїнська завітали багато друзів южноукранської школи боротьби !!!

Старший тренер збірної України серед школярів Михайло Лозовий, вітаючи всіх присутніх зі святом, акцентував увагу юних спортсменів, що саме на таких турнірах колись починали свої перші кроки їх товариші по команді – Богдан Євген, Середін Денис, які вже зараз у складі збірної захищають спортивну честь України на Європейській арені.

Теплими словами привітав борців директор державного підприємства Ворохтянської високогірної навчально-спортивної бази «Заросляк» Василь Федончак, відзначивши професіоналізм тренерського складу южноукраїнської школи боротьби, який він мав можливість спостерігати під час двотижневого навчально-тренувального збору южноукраїнської команди у серпні 2023 року на базі «Заросляк» (Івано-Франківська область).

Дружніми оплесками борці зустрічали представників громадської організації «Українське ядерне товариство», які з нагоди святкування Дня фізичної культури та спорту подарували южноукраїнським спортсменам так необхідний для удосконалення  силової підготовки професійний олімпійський гриф з навантаженням до 300 кг !!!

Начальник відділу молоді та спорту Южноукраїнської міської ради Альона Шекерська вітаючи дітей зі святом спорту, побажала всім присутнім спортивних та життєвих перемог з вірою в нашу найголовнішу Перемогу!

Саме в такій, неймовірно теплій та дружній атмосфері відбувся цей спортивний захід, участь в якому взяли юні борці двох команд Київської області, м. Миколаєва, смт. Олександрівка, смт. Арбузинка та м. Южноукраїнська.

При цьому, попри юний вік учасників та учасниць, боротьба на борцівському килимі буда запеклою та безкомпромісною !!!

Результатами виступу южноукраїнської команди стали 19 медалей у різних вагових та вікових категоріях !

1 місце: Свищ Михайло, Пластунова Олександра, Слободенюк Ясна, Орендаренко Тимофій, Манукян Марат, Накаєв Алі, Пелюх Костянтин, Скляренко Ігор, Кісенко Максим, Шквиря Руслан.

2 місце: Лупанов Ілля, Яцюк Марк, Палій Олександр, Мутовкін Данило, Мацкуляк Роман.

3 місце: Котовой Максим, Селезень Артем, Онищенко Євген, Корчомний Святослав.

Під час церемонії нагородження чемпіонів та призерів грамотами та медалями, які для проведення змагань надало управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської  міської ради, приємним сюрпризом для дітей стало вручення цінних подарунків 8 кращим спортсменам від ВП ГО «Українське ядерне товариство». Під бурні дитячі оплески  голова правління ВП ГО «Українське ядерне товариство» у місті Южноукраїнську Олена Вторая вручала дітям подарунки !

Приємним сюрпризом на церемонії нагородження став також і цінний подарунок для всієї южноукраїнської команди борців від Юрія Левицького – директора закладу на Парковій !

ВЕЛИЧЕЗНА ПОДЯКА ВСІМ ЛЮДЯМ, які в такий нелегкий  для всієї країни час знаходять можливість допомагати розвитку фізичної культури і спорту, заохочувати та мотивувати дітей до активного та здорового способу життя !!!

ТІЛЬКИ ТАК!

ТІЛЬКИ ВСІ РАЗОМ!

ТІЛЬКИ ВСІ РАЗОМ МИ СИЛА!

● А поки наша малеча святкувала День фізичної культури і спорту на борцівському килимі в Южноукраїнську, їх більш дорослі товариші по команді виборювали право увійти до складу збірної команди Миколаївської області для подальшої участі у чемпіонаті України U-15 з греко-римської боротьби.

Саме така задача була поставлена тренерським штабом южноукраїнським спортсменам 2009-2010 р.н. на чемпіонаті Миколаївської області, який проходив 9 вересня у м. Баштанка. Результатом виступів наших хлопців стали 5 медалей різного ґатунку :

1 місце – Нужин Захар                    (2009 р.н., в.к. до 52 кг)

1 місце – Величко Владислав                   (2009 р.н., в.к. до 57 кг)

2 місце – Райкін Кирило                 (2010 р.н., в.к. до 38 кг)

3 місце – Туряк Ілля                        (2010 р.н., в.к. до 38 кг)

3 місце – Чемшит Олексій              (2009 р.н., в.к. до 57 кг)

● Одночасно з чемпіонатом Миколаївської області у Баштанці проходив і Всеукраїнський турнір з греко-римської боротьби серед молодших юнаків, присвячений 197-й річниці міста. Участь у цих змаганнях поповнила скарбничку южноукраїнських борців ще 6 медалями:

1 місце – Середін Денис                  (2008 р.н., в.к. до 52 кг)

1 місце – Моргун Денис                  (2008 р.н., в.к. до 57 кг)

1 місце – Роговий Олексій               (2008 р.н., в.к. до 62 кг)

1 місце – Богдан Євген                    (2008 р.н., в.к. до 71 кг)

2 місце – Рожок В’ячеслав              (2011 р.н., в.к. до 47 кг)

2 місце – Шульга Микита               (2006 р.н., в.к. до 71 кг)

Вітаємо южноукраїнських борців греко-римського стилю з черговими спортивними здобутками та щиро бажаємо перемог на чемпіонаті України U-15!

 

 

Читайте також

Оголошення

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради ЗАПРОШУЄ небайдужих гр...

Опитування

Управління молоді та спорту Миколаївської OBA

Міністерство молоді та спорту України проводить активну роботу щодо залучення населення, у тому числ...

Відбувся Всеукраїнський турнір з боротьби греко-римської, присвячений захисникам та захисницям України

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

21 жовтня в приміщенні танцювальної зали ПК «Енергетик» відбувся Всеукраїнський турнір з...

До дня фізкультури і спорту

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

У Южноукраїнському міському історичному музеї презентовано спортивну мозаїку «Модно. Здорово....