Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Деклараційна кампанія – 2018: поточні підсумки
AA

Деклараційна кампанія – 2018: поточні підсумки

Завершився останній тиждень декларування доходів, одержаних протягом 2017 року. Граничний термін подання декларації про майновий стан і доходи за минулий рік для громадян, які зобов’язані декларувати доходи та осіб, що провадять незалежну професійну діяльність, був 2 травня. Для реалізації права на податкову знижку за 2017 рік декларації можна подавати до 31 грудня. Правом на податкову знижку громадяни можуть скористатися до кінця 2018 року. Для цього їм необхідно подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи за місцем проживання. В ній потрібно зазначити суму річного оподатковуваного доходу та витрат, підстави для надання такої знижки, документальне підтвердження витрат. Також нагадуємо платникам податків, що суму податкового зобов’язання, зазначену в поданій річній декларації, необхідно сплатити до 1 серпня 2018 року.

За інформацією відділу податків і зборів з фізичних осіб Южноукраїнської ОДПІ ГУ ДФС у Миколаївській області станом на 02.05.2018 року отримано і оброблено 11692 декларацій про майновий стан і доходи за 2017 рік., 10804 – громадяни, які за 2017 рік  отримали доходи від самостійного обробітку земельної ділянки.

Загальна сума задекларованих доходів за минулий рік склала 123685 тис. гривень. До сплати за поданими деклараціями підлягає 15077 тис. гривень податку на доходи фізичних осіб та 1610 тис.грн. військового збору. Податкова знижка до повернення склала 430 тис гривень.

Найбільш питома вага декларування належить доходу від самостійної обробки земельної ділянок, а це складає 70993 тис. гривень. З таких доходів нараховано 12630 тис. грн ПДФО.

Читайте також

ДПС Миколаївщини інформує про нюанси  порядку заповнення реквізитів в платіжних документах при сплаті коштів до бюджетів та фондів в рахунок погашення податкового боргу/ заборгованості з ЄСВ

Головне управління ДПС у Миколаївській області

Головне управління ДПС в Миколаївській області повідомляє, що згідно з нормами Інструкції про безгот...

Комунікаційна податкова платформа – оперативний засіб вирішення актуальних питань із податковою службою

Головне управління ДПС у Миколаївській області

Податкова служба зацікавлена в інформаційних контактах та ефективній взаємодії з бізнес-спільнотою т...

Стартувала кампанія декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2023 року

Южноукраїнська ДПІ Головного управління ДПС у Миколаївській області

Южноукраїнська ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області інформує, з 1 січня 2024 року стартувала кампанія...

Особливості визначення загального мінімального податкового зобов’язання платників податку - власників, орендарів, користувачів на інших умовах  земельних ділянок, віднесених до сільськогосподарських угідь

Южноукраїнська ДПІ Головного управління ДПС у Миколаївській області

Особливості визначення загального мінімального податкового зобов’язання платників податку - вл...