Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | ДПС Миколаївщини інформує про нюанси  порядку заповнення реквізитів в платіжних документах при сплаті коштів до бюджетів та фондів в рахунок погашення податкового боргу/ заборгованості з ЄСВ
AA

ДПС Миколаївщини інформує про нюанси  порядку заповнення реквізитів в платіжних документах при сплаті коштів до бюджетів та фондів в рахунок погашення податкового боргу/ заборгованості з ЄСВ

Головне управління ДПС в Миколаївській області повідомляє, що згідно з нормами Інструкції про безготівкові розрахунки в національній валюті користувачів платіжних послуг, затвердженої Постановою Правління Національного банку України 29.07.2022 року № 163 (із змінами, далі – Постанова № 163) платник ініціює будь-який переказ коштів шляхом формування та подання надавачу платіжних послуг (банку) відповідної платіжної інструкції.

До ініціаторів таких платіжних інструкцій належать, зокрема платники при сплаті податків, зборів, митних, інших платежів, єдиного внеску, внесенні авансових платежів (передоплати), грошової застави.

Відповідно до пункту 2 розділу ІІ Порядку № 148 під час сплати податків, зборів, митних, інших платежів, єдиного внеску, внесення авансових платежів (передоплати), грошової застави на бюджетні/не бюджетні/єдиний/ депозитний рахунки платник у реквізиті «Призначення платежу» платіжної інструкції заповнює такі поля:

«Код виду сплати»;

«Додаткова інформація запису».

У полі «Код виду сплати» платник заповнює код виду сплати, визначений Переліком кодів видів сплати, які використовуються платниками, згідно з додатком 1 до  Порядку №148;

у полі «Додаткова інформація запису» платник заповнює інформацію щодо переказу коштів у довільній формі.

Таким чином, під час перерахування коштів у рахунок погашення податкового боргу/заборгованості з єдиного внеску в реквізиті «Призначення платежу» платіжної інструкції підлягають заповненню такі поля:

Призначення платежу

Код виду сплати:  платник зазначає код виду сплати «140»;

Додаткова інформація запису:  платник заповнює інформацію щодо переказу коштів у довільній формі, зокрема стягнення податкового боргу ТОВ «назва платника» (код ЄДРПОУ) із податку (назва податку) чи погашення заборгованості з єдиного внеску).

У разі заповнення реквізиту "Призначення платежу" з порушенням вимог, визначених у Порядку №148, документ на переказ приймається до виконання. При цьому вважається, що платник податків / єдиного внеску сплачує грошове зобов'язання / єдиний внесок (код виду сплати 101).

Платники податків можуть отримати консультаційну допомогу щодо заповнення платіжних інструкцій у Центрах обслуговування платників податків  або державних податкових інспекціях Миколаївської області.

Окрім цього, нагадуємо, що в Головному управлінні ДПС у Миколаївській області працюють «гарячі лінії» щодо порядку заповнення платіжних інструкцій на сплату платежів до бюджету та фондів соціального страхування.

Сеанси телефонного зв’язку «гаряча лінія» проводяться щоп’ятниці з 13 год. 00 хв. до 14 год. 00 хвилин. Отримати відповіді на актуальні питання із зазначеної теми можна за телефоном (0512) 50-19-27.

Крім того, отримати відповіді на питання заповнення у платіжних інструкціях реквізиту «Призначення платежу» при сплаті коштів в рахунок погашення податкового боргу або заборгованості із ЄСВ можна за  телефонами управління по роботі з податковим боргом (0512) 47-04-12; 47-01-16;47-01-29; 47-10-35; 47-10-54.   

 

Читайте також

Комунікаційна податкова платформа – оперативний засіб вирішення актуальних питань із податковою службою

Головне управління ДПС у Миколаївській області

Податкова служба зацікавлена в інформаційних контактах та ефективній взаємодії з бізнес-спільнотою т...

Стартувала кампанія декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2023 року

Южноукраїнська ДПІ Головного управління ДПС у Миколаївській області

Южноукраїнська ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області інформує, з 1 січня 2024 року стартувала кампанія...

Особливості визначення загального мінімального податкового зобов’язання платників податку - власників, орендарів, користувачів на інших умовах  земельних ділянок, віднесених до сільськогосподарських угідь

Южноукраїнська ДПІ Головного управління ДПС у Миколаївській області

Особливості визначення загального мінімального податкового зобов’язання платників податку - вл...